Tusovil kopsakas kahjum

06. detsember 2011, 00:00

Mati Tusovile kuuluv Järvevana Kinnisvara OÜ sai läinud aastal 2,05 miljonit eurot (32,1 miljonit krooni) kahjumit. Buumiaastail 2006 ja 2007 oli sama ettevõtte kasum vastavalt 2,1 miljonit ja 2,66 miljonit eurot (33 ja 41,6 miljonit krooni).

2010. aastal kujunes Järvevana Kinnisvara müügikäibeks pisut üle 21 miljoni krooni. Tegevuskulud ulatusid samas üle 50 miljoni krooni.

Kui varem kirjutas Tusov majandusaasta aruandes, millega firma tegeles, siis hiljuti äriregistris avaldatud aruanne rõhutab vaid, et selle sisu vastab seadusele ning heale raamatupidamise tavale. Ettevõtte majandustegevuse sisu kohta pole tegevusaruandes sõnagi.

“Ettevõtte bilansis on kajastatud pikaajalisi nõudeid summas 46,35 miljonit krooni. Meie hinnangul ei ole ettevõtte juhatus nende arvestamisel ja kajastamisel olnud piisavalt konservatiivne,” märkis audiitor oma järeldusotsuses. “Tuginedes kogutud tõendusmaterjalile oleme arvamusel, et pikaajalisi nõudeid tuleks alla hinnata ca 9,3 miljoni krooni ulatuses.”

Tusov edestab tänavuses Äripäeva rikaste TOPis ühe sammu võrra Indrek Neivelti, mõlemad mahuvad jõukuselt 100 rikkaima eestimaalase sekka.

Tusovi ja Oliver Kruuda tuntuim projekt oli kommivabriku Kalev vana tehasehoone rentimine politseile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. December 2012, 13:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing