• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid lõpetasid plussis

  USA börside aktsiad lõpetasid kindlalt eemal päevastest tippudest pärast seda kui S&P teatas, et vaatab euroala 15 riigi reitingud üle võimalikuks kärpeks.

  Dow Jones: 12098    +78    +0,65%Nasdaq: 2656    +29    +1,10%S&P 500: 1257    +13    +1,03
  Dow Jonesi suurimad tõusjad olid pangad. JPMorgan: 33,51 (+3,65%) ja Bank of America: 5,79  (+2,66%). S&P sektoritest tõusid enim finants ja tehnoloogia. Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut lõpetas üle 27.
  „Turud haaravad igasugust informatsiooni, isegi kui seda eriti ei ole. Ma arvan, et turge mõjutavad eelmise nädala uudised töötuse määra langusest ja tarbijakindluse tõusust,” ütles Bill Hampel, CUNA peaökonomist.
  Täna teatas Saksamaa SAP, et ostab 3,4 miljardi dollari eest USA veebipõhise tarkvarafirma SuccessFactorsi. Ostmise teade pani SuccessFactorsi aktsia 51% rallima. Jaemüüja Dollar Generali aktsia tõusis 1,6% kui ettevõte suurendas terve aasta puhaskasumi väljavaateid, sellele aitas kaasa suurenenud müük. Metallitöötleja Commercial Metalsi aktsia lõpetas päeva 0,7% üleval, vaatamata sellele, et lükati tagasi miljardär Carl Icahni väljaostu pakkumine.
  Kullaunts langes 1,5%, makstes 1725 dollarit. Hõbe kukkus 2%, untsi hind 32 dollarit. Nafta hind pöördus peale S&P hoiatust euroalale poole protsendisesse langusse. Brenti barrel: 109,41 dollarit, U.S. light barrel: 100,69 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
Tootjahinnad kasvasid septembris üle 19% Ekspordihinnad kasvasid samas taktis
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.