• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Optimism Euroopa pärast kergitas USA börse

  USA aktsiaindeksid lõpetasid tänase kauplemise eemal päevastest põhjadest peale Financial Timesi artiklit, mis ütles, et Euroopa ametnikud võivad luua kaks eraldi päästefondi, et võidelda võlakriisiga.

  Dow Jones: 12150    +52    +0,43%Nasdaq: 2650    -6    -0,22%S&P 500: 1258    +1    +0,11%
  Dow Jones'i tööstusindeksi suurimad tõusjad olid Pfizer: 20,23 (+1,97%) ja General Electric: 16,72  (+2,39%). Enamus S&P sektoritest lõpetas üleval, kõige rohkem tõusis tarbeainete sektor. Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut lõpetas allpool 28.
  ELi ametnikud kaaluvad võimalust lubada praegusel 400 miljardi euro suurusel EFSF fondil töötada edasi kui 2012. aasta keskpaigas lülitub sisse 500 miljardi euro suurune Euroopa Stabiilsusmehhanism, kirjutab The Financial Times.
  Vaatamata sellele, et S&P seadis 15 euroala riigi reitingud negatiivse vaatluse alla, ähvardas agentuur kärpida EFSF-i reitingut kui üks kuuest tippreitingust peaks langema.
  Quincy Krosby, Prudential Financiali turustrateeg loodab ELi tippkohtumisest näha olulist progressi. „Saksamaa ebaõnnestunud võlakirjaoksjon saatis kindla signaali, et midagi tuleb kohe ja kiiresti ära teha.”
  Dow Jonesi komponent General Electric tõusis 2,4% kui Bernstein tõstis ettevõtte hinnasihti 19 dollarilt 21 dollarini. Kvartali tulemuste järgi jäi Autozone aktsia päeva lõpuks siiski 0,34% miinusesse, vaatamata sellele, et autoosade jaemüüja teatas paremast kui oodatud tulemustest. Toll Brothers tõusis 2,7% pärast seda kui luksuskodude ehitaja teatas käibest ja kasumist, mis ületasid analüütikute prognoose. Darden Restaurants kukkus 12% pärast seda kui emaettevõte Olive Garden kärpis 2012. aasta prognoose kõrgete toiduainete hindade pärast. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.