Rainer Saad • 6. detsember 2011 kell 20:45

Optimism Euroopa pärast kergitas USA börse

USA aktsiaindeksid lõpetasid tänase kauplemise eemal päevastest põhjadest peale Financial Timesi artiklit, mis ütles, et Euroopa ametnikud võivad luua kaks eraldi päästefondi, et võidelda võlakriisiga.

Dow Jones: 12150    +52    +0,43%Nasdaq: 2650    -6    -0,22%S&P 500: 1258    +1    +0,11%

Dow Jones'i tööstusindeksi suurimad tõusjad olid Pfizer: 20,23 (+1,97%) ja General Electric: 16,72  (+2,39%). Enamus S&P sektoritest lõpetas üleval, kõige rohkem tõusis tarbeainete sektor. Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut lõpetas allpool 28.

ELi ametnikud kaaluvad võimalust lubada praegusel 400 miljardi euro suurusel EFSF fondil töötada edasi kui 2012. aasta keskpaigas lülitub sisse 500 miljardi euro suurune Euroopa Stabiilsusmehhanism, kirjutab The Financial Times.

Vaatamata sellele, et S&P seadis 15 euroala riigi reitingud negatiivse vaatluse alla, ähvardas agentuur kärpida EFSF-i reitingut kui üks kuuest tippreitingust peaks langema.

Quincy Krosby, Prudential Financiali turustrateeg loodab ELi tippkohtumisest näha olulist progressi. „Saksamaa ebaõnnestunud võlakirjaoksjon saatis kindla signaali, et midagi tuleb kohe ja kiiresti ära teha.”

Dow Jonesi komponent General Electric tõusis 2,4% kui Bernstein tõstis ettevõtte hinnasihti 19 dollarilt 21 dollarini. Kvartali tulemuste järgi jäi Autozone aktsia päeva lõpuks siiski 0,34% miinusesse, vaatamata sellele, et autoosade jaemüüja teatas paremast kui oodatud tulemustest. Toll Brothers tõusis 2,7% pärast seda kui luksuskodude ehitaja teatas käibest ja kasumist, mis ületasid analüütikute prognoose. Darden Restaurants kukkus 12% pärast seda kui emaettevõte Olive Garden kärpis 2012. aasta prognoose kõrgete toiduainete hindade pärast. 

Hetkel kuum