• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik täitku turul tasakaalustaja rolli

  Kas ehitusmaterjalide tootjatele kuluks ära mõni seadusmuudatus, mis teie olukorda kriisis lihtsustaks või mida olete ammu oodanud?

  Tööstus vajab aega ja informatsiooni olulistest maksu­arengutest vähemalt kümme aastat ette. Maksumuudatustega saaks hakkama, kuid neid ei tehtaks ülejala ja kiirustades, nagu näiteks praegu kütuse erimärgistamise kaotamine kaevandustes ja ehituses.Laiemalt peaks meie arvates olema kogu töötlev tööstus eelisseisundis – on ju tegemist alaga, mis annab tööd ka paljudele teistele – tööstusele, energeetikale, transpordile jne.Riik saab stabiliseerida ehitusmahtusid heal ja halval ajal. Praegu kukkus nii välja, et heal ajal, selle sajandi esimese kümnendi keskel, ehitasid palju ja kallilt ka riik ning omavalitsused. Nüüd, halval ajal, kui ehitus on suhteliselt odav, on riigitellimus väga piiratud ning kasutatakse vaid Euroopa raha. Teedeehitus on siin meeldiv erand.Pikema planeerimisega ja halbade aegade maksusoodustustega tuleksid ehitised odavamad ja ehitusmahud ei kõiguks nii meeletult, oleks parem kõigile, alates töötajatest ja lõpetades riigiga. Ehitustöö on mahukas ja vajab läbimõeldud tegutsemist.Arvame ka, et Eesti vajab paremaid juhendeid kogu ehitusprotsessi jaoks. See on kooskõlas dokumentide komplekti, mis selgitab, kuidas peab kvaliteetne ehitis valmima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.