Indrek Kald • 7. detsember 2011 kell 14:26

Enriko Aav: IMFis saan kordades suuremat palka

Maksu- ja tolliameti juhi kohalt Washingtoni Rahvusvahelisse Valuutafondi (IMF) siirduva Enriko Aava sõnul suureneb tema sissetulek kordades.

"Tulevase töö teemavaldkond on küll sama, kuid korraldus erineb praegusest kardinaalselt," lisas Aav tänases online-intervjuus. "Tuludeklaratsiooni täitmisega püüan esmalt ise toime tulla," vastas ta küsimusele, kas selleks tuleb edaspidi palgata maksuadvokaat nagu USAs kombeks.

IMF tegi Aava kinnitusel talle otsepakkumise, otsus Eestist ära minna ei tulnud kergelt. "Olen kindel, et amet on võimalikeks arengustsenaariumiteks valmis. Meil on edukas kogemus varasemast," märkis ta.

Lugeja küsimusele, mitmeks aastaks on ta kohustatud ametialaseid saladusi hoidma, vastas Aav, et tähtaegu on erinevaid. "Sõltuvalt saladuse liigist, maksusaladus tähtajatu," lisas ta.

Maksu- ja tolliameti juhi kohale on tema kinnitusel häid kandidaate. "Uue juhi leidmine ei ole minu pädevuses. Kui otsustajad peavad vajalikuks minu käest küsida, siis kindlasti avaldan oma arvamuse," ütles Aav.

"Tallinnas asuva üheksa kontori viimine ühte majja jäi kahjuks veel tegemata. Nüüd on jälle lootus, et kokkukolimine saab toimuma," vastas ta küsimusele, millega oma maksuameti juhi tööst olete kõige vähem rahul.

Hetkel kuum