• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Iirimaa tõstab makse

  Iirimaa avalikustas teisipäeval oma 2012. aasta eelarvekava, mis näeb ette karme maksutõuse ja kulutuste kärpeid, kirjutab The Wall Street Journal.

  Iirimaa üritab taastuda kolm aastat tagasi aset leidnud võlakriisist, kui riigil tuli panustada hiigelsuuri summasid, et päästa oma makseraskustes panku. Veidi enam kui aasta tagasi nõustuti Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi  abikavaga, millega kaasnes ka nõue pidada kinni viimaste seatud eelarve-eesmärkidest, tuues kaasa vajaduse kulutusi oluliselt kärpida ja suurendada riigi tulusid.
  2012. aasta eelarvekava näeb ette nii müügi-, auto-, kui ka kapitalimaksude lisandumist. Ühtlasi on plaanis tõsta käibemaksu 2% võrra tasemele 23%, kuid puutumata jäätakse konkurentsieelisena käsitletav siiani kehtinud 12,5%-line tulumaks ettevõtetele.
  Lisaks muudele kulutustele, kavatsetakse suures ulatuses kärpida ka tervishoiu- ja haridusprogramme.
  „Iiri rahvas on oma majanduse halva korraldamise pärast kõrget hinda maksnud. Suur osa inimeste varandusest on hävinud, tuhanded on langemas vaesusse, töötus kasvab ja emigratsioon on taastunud,” loetles Iiri rahandusminister Michael Noonan raskusi, millega riigil hetkel silmitsi seista tuleb. Minister lisas, et praegused kasinusmeetmed annavad lootust, et raskused suudetakse nelja aastaga ületada.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Reklaamiagentuuride TOPi võitja: eelmise aasta eesmärk oli püsimajäämine
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.