Romet Kreek • 7. detsember 2011 kell 6:47

Päev börsil: Aasia turud tõusevad pilgud Euroopal

Aasia börsid on täna teinud tõusu. MSCI Aasia indeks on tõusnud 1,1 protsenti.

Jaapani aktsiaturg tõusis 1,7 protsenti, Hongkong 0,9 protsenti, Hiina 0,3 protsenti, Taiwan 1,1 protsenti, Korea 0,8 protsenti, Austraalia 0,7 protsenti ja India 0,7 protsenti.

Austraalia majandus kasvas kolmandas kvartais analüütikute oodatust kiiremini. Kolmandas kvartalis kasvas majandus kvartaalselt ühe protsendi. Analüütikud ootasid 0,8 protsendist majanduskasvu.

„Majanduskasvu number oli tugev ja see tugevdab Austraalia dollarit,“ ütles Standard Charteredi Aasia valuutastrateegia juht Thomas Harr. „See viitab, et majandusel läheb päris hästi. Ma arvan, et see tõmbab veidi tagasi intressimäära langetamise ootuseid.“

„Turul oodatakse, et Euroopa liigub edasi võlateema lahendamisel,“ ütles SMBC Nikko Securitese aktsiamänedžer Hiroichi Nishi. „Siiski soovivad investorid näha Euroopa Liidu ja Euroopa Keskpanga kohtumiste tulemusi.“

Jaapani piimakombinaadi Meiji Holdingsi aktsia tõusis 5,1 protsenti eilse 9,7 protsendise kukkumise järel. Eile teatas ettevõte, et nende lastepiimapulbris leiti tseesiumit, kuid see ei kujuta endas terviseriske.

Euroopas vihjavad indeksifutuurid positiivsele päeva algusele.

 

Hetkel kuum