• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid äraootaval seisukohal

  Aktsiad USA börsidel lõpetasid kolmapäevase kauplemissessiooni väikese tõusuga, kui turgude meeleolu kujundas õrn lootus, et reedesel Euroopa liidrite tippkohtumisel astutakse olulisi samme võlakriisi leviku peatamiseks.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine ja S&P 500 sulgusid päeva alguse tasemest veidi kõrgemal, kuid Nasdaqi koondindeks püsis peaaegu muutumatuna, näidates 0,01-protsendilist langust. 
  Dow Jones   12 196,37    +46,24     +0,38%Nasdaq           2 649,21      -0,35      -0,01%S&P 500         1 261,01     +2,54     +0,20%
  Investorid näitasid küll kerget optimismi, sest loodetakse, et probleemi süvenemine paneb eurotsooni liidrid otsustavamalt tegutsema, kuid see on väga ettevaatlik optimism. Lootused võivad küll kõrged olla, kuid eelmiste lahenduseta lõppenud liidrite kohtumiste kogemused ei luba liiga enesekindlaks muutuda.Mitmed analüütikud on ennustanud, et neljapäeval teatab Euroopa Keskpank ühtlasi intressimäära kärpest, sest majanduslanguse oht on Euroopas üha teravam.
  Dow tööstusindeksi 30 komponendist lõpetasid kolmapäeval rohelises 23 ettevõtte aktsiad. Tõusu eesotsas oli Bank of America aktsia, mille hind kasvas 1,9%. Suurim langeja oli rasketööstuse masinate tootja Caterpillar, mille aktsia hind alanes 1,12% võrra.
  Dollar tugevnes kolmapäeval euro suhtes, aga langes naelsterlingi ja Jaapani jeeni suhtes.
  Jaanuari tähtajaga naftafutuuride hind langes 18 senti tasemele 101,10 dollarit barrelilt. Veebruari tähtajaga kullafutuurid tõusid 10,10 dollari võrra, andes uueks hinnaks 1 741,90 dollarit untsi kohta.
  USA valitsuse kümneaastase võlakirja hind kerkis kolmapäeval, langetades tulususe 2,06 protsendile.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.