7. detsember 2011 kell 20:56

USA börsid äraootaval seisukohal

Aktsiad USA börsidel lõpetasid kolmapäevase kauplemissessiooni väikese tõusuga, kui turgude meeleolu kujundas õrn lootus, et reedesel Euroopa liidrite tippkohtumisel astutakse olulisi samme võlakriisi leviku peatamiseks.

Dow Jonesi tööstuskeskmine ja S&P 500 sulgusid päeva alguse tasemest veidi kõrgemal, kuid Nasdaqi koondindeks püsis peaaegu muutumatuna, näidates 0,01-protsendilist langust. 

Dow Jones   12 196,37    +46,24     +0,38%Nasdaq           2 649,21      -0,35      -0,01%S&P 500         1 261,01     +2,54     +0,20%

Investorid näitasid küll kerget optimismi, sest loodetakse, et probleemi süvenemine paneb eurotsooni liidrid otsustavamalt tegutsema, kuid see on väga ettevaatlik optimism. Lootused võivad küll kõrged olla, kuid eelmiste lahenduseta lõppenud liidrite kohtumiste kogemused ei luba liiga enesekindlaks muutuda.Mitmed analüütikud on ennustanud, et neljapäeval teatab Euroopa Keskpank ühtlasi intressimäära kärpest, sest majanduslanguse oht on Euroopas üha teravam.

Dow tööstusindeksi 30 komponendist lõpetasid kolmapäeval rohelises 23 ettevõtte aktsiad. Tõusu eesotsas oli Bank of America aktsia, mille hind kasvas 1,9%. Suurim langeja oli rasketööstuse masinate tootja Caterpillar, mille aktsia hind alanes 1,12% võrra.

Dollar tugevnes kolmapäeval euro suhtes, aga langes naelsterlingi ja Jaapani jeeni suhtes.

Jaanuari tähtajaga naftafutuuride hind langes 18 senti tasemele 101,10 dollarit barrelilt. Veebruari tähtajaga kullafutuurid tõusid 10,10 dollari võrra, andes uueks hinnaks 1 741,90 dollarit untsi kohta.

USA valitsuse kümneaastase võlakirja hind kerkis kolmapäeval, langetades tulususe 2,06 protsendile.

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum