• Jaga lugu:

  Uus seadus annab osadele ametnikele streigiõiguse

  Kui varem ei tohtinud Eesti riigi- ega kohalike omavalitsuste ametnikud üldse streikida, siis uus avaliku teenistuse seadus vabastab osad praegused ametnikud ametniku staatusest ning annab neile streigiõiguse.

  Võrreldes praeguse isikute ringiga, kellel on keelatud streikida, on seega eelnõu kohaselt selliste isikute ring, kellele laieneb streigiõigus, oluliselt laiem – senised abiteenistujad saavad õiguse streikida, samuti osa senistest ametnikest, ütleb eelnõu seletuskiri.
  Streigiõiguslikud töötajad on näiteks raamatupidajad, IT-mehed, personalitöötajad, hankespetsialistid, remondimehed, koristajad jt haldustöötajad, kes edaspidi töötavad ametiasutustes tavalise töölepinguga.
  Streigiõiguste andmist põhjendatakse eelnõus inimese põhiõigustega, mille tagamise vajadusele juhtis oma ametiajal tähelepanu õiguskantsler Allar Jõks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.