• Jaga lugu:

  Juustu müügitulu Venemaal väiksem

  Üldine majanduslik ebakindlus mõjutab ka piimatoodete ekspordihindu, mistõttu Saaremaa piimatööstus on säilinud müügikoguste juures saanud Venemaalt tänavu vähem tulu kui mullu.

  Saaremaa piimatööstuse juhataja Andi Saagpakk märkis ajalehele Meie Maa, et kolmandik kombinaadi juustutoodangust tuleb eksportida, kuna Eesti turul seda maha müüa ei õnnestu. Viimastel aastatel on saare juust edukalt kaubaks läinud Vene turul, mis aga juba selle aasta maikuust on näidanud ebakindluse märke ja surub ostuhinda allapoole.
  “Mahud on samad, aga hind langenud ehk kahte asja kahjuks ei saa – müüa palju ja kõrge hinnaga,” tõdes Saagpakk, lisades, et kui kaup kätte jääks ja üldse müüa ei saaks, siis tõmbaks see tööstuse vereringe sootuks kinni.
  Vene turgu mõjutab üldine piimatoodete hinna langus Euroopas, samuti Euroopa suurematest riikidest tulev odav juust ning Valgevene juustueksport, mis jõuab Venemaale ilma tollita.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nordecon ehitab 17 miljoni eest Ahtri tänavale büroohoone
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis 17 miljoni euro suuruse lepingu Ahtri tänaval asuva Roseni Maja büroohoone ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.