Lõppes CNBC menukas miljoni dollari aktsiamäng

Rainer Saad 08. detsember 2011, 16:48

Lõppes mitmendat aastat meediakanal CNBC poolt peetav menukas aktsiamäng, mille peaauhinnaks on 1 miljon dollarit.

Rohkem kui 253 000 osaleja seas tuli võitjaks 56 aastane Gary Lewis, kes suutis enda virtuaalportfelli enam kui kahekordistada. Teise koha sai 42 aastane Californiast pärit Scott Cole ning auhinnaks 2012. aasta Maserati GranTurismo Convertible sportauto.

Võistlus, mis kestis 19. septembrist kuni 2. detsembrini, said kõik võistlejad virtuaalselt 1 miljon dollarit. 900 000 sellest sai aktsiatega kaubelda ning 100 000 valuutaturul. Aktsiatega oli lubatud kaubelda USA, Londoni ning Austraalia börsidel. Iga osaleja sai luua 5 virtuaalset portfelli.

Tasavägises võistluses lahutas lõppkokkuvõttes liidrite portfelle ainult 1% erinevus. Võitja portfelli lõppväärtus oli 2,2 miljonit dollarit.

 „Selles mängus on tohutult palju õnne vaja,” ütles Cole, kes reaalselt on aktsiatega kaubelnud juba 17 aastat.

Võitja strateegia hõlmas erinevaid ETF-e, panustamine Austraalia ja USA dollari kursi muutusele, sealhulgas ka mõnede Austraalia ettevõtete nagu Gunns Limited ja Virgin Blue Holdingsiga pidev kauplemine.

Mõlemad võistlejad ütlesid, et reaalse rahaga nad nii volatiilseid ja riskantseid panuseid ei teeks. Lewis ütles, et päris elus on ta enda sissetulekutega väga konservatiivne, elades oma võimete piires.

See aasta oli esimene kord kui aktsiamängust said osa võtta peale Ameerika kodanike ka Suurbritannia ning Austraalia kodanikud. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2011, 16:55
Otsi:

Ava täpsem otsing