• Jaga lugu:

  Päev börsil: ootame EKP uudist

  Täna tuleb kokku Euroopa Keskpanga rahapoliitikat otsustav nõukogu.

  Turuosalised ootavad sealt 25 baaspunktist intressikärbet. Huvitavamaks intressikärpest võib lugeda ootust, et keskpank avalikustab uue pangaabipaketi ja võib vihjata euroala maade võlakirjade intensiivsema kokkuostu kohta. Arvatakse, et keskpank laiendab laenutagatiste ringi.
  Reitinguagentuur Standard & Poor’s on taas hoos. Agentuur teatas, et Euroopa Liidu krediidireiting on ohus nagu ka euroala suurpankade omad (kui riikide krediidireitinguid alandatakse).
  Ka Briti keskpank tuleb täna kokku otsustamaks intressimäära. Analüütikud ei oota sealt intressimuutust.
  Täna-homme on koos ka Euroopa Liidu liidrid, kus oodatakse karmimate eelarvereeglite kehtestamist.
  Aasia aktsiaturud langevad. Jaapani aktsiaturg on taandunud 0,7 protsenti, Hongkong 0,9 protsenti, Hiina 0,2 protsenti, Taiwan 0,7 protsenti, Korea 0,5 protsenti, Austraalia 0,3 protsenti ja India 1,8 protsenti.
  „Lähenev Euroopa kohtumine on muutnud investorid ettevaatlikumaks,“ ütles Toyota Asset managementi peastrateeg Masaru Hamasaki Bloombergile. „Inimesed eelistavad oodata, et näha, mis sealt tuleb.“
  „Investorid ei saa osta ega müüa enne, kui selguvad Euroopa kohtumiste tulemused,“ ütles Ichiyoshi Investment Managementi fondijuht Mitsushige Akino. „Aktsiad on tõusnud ootuses, et Euroopa Liit ja Euroopa kekspank teevad midagi, kuid nüüd tahavad investorid ikka ära näha kas ootused täidetakse või neid ületatakse.“
  Ka Aasias on uudiseid intressirindelt. Uus-Meremaa keskpank jättis baasintressimäära muutmata rekordmadalale 2,5 protsendile. Ka Korea keskpank jättis intressimäära muutmata.
  Kuigi Aasia aktsiaturud langevad viitavad Euroopa aktsiaindeksifutuurid positiivsele börsipäeva algusele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.