Romet Kreek • 9. detsember 2011 kell 7:46

Euroopa börsid languses

Euroopa aktsiaturud on alustanud päeva langusega, kuna Euroopa liidritel on raskusi turu veenmisega kriisivastastes meetmetes. Ka värsked makronumbrid Aasiast viitavad maailma majanduskasvu aeglustumisele.

Suurbritannia aktsiaturg langes 0,4 protsenti, Saksamaa 1,0 protsenti, Hispaania 0,5 protsenti, Šveits 0,5 protsenti ja Itaalia 0,3 protsenti. Soome aktsiaturg tõusis 0,7 protsenti, Norra langes 0,4 protsenti, Taani langes 0,5 protsenti ja Rootsi on tõusnud 0,01 protsenti. Eesti aktsiaturg on langenud 1,0 protsenti, Leedu 0,03 prtosenti, kuid Läti on tõusnud 0,4 protsenti.

Pangaaktsiate hinnad langesid, kuna Moody’s kärpis Prantsuse pankade reitinguid. Societe Generale aktsia langes 2,2 protsenti, 18,67 eurole. Credit Agricole’i aktsia hind langes 1,6 protsenti, 4,53 eurole. BNP Paribasi aktsia hind langes 0,4 protsenti, 31 eurole.

„Kauplejad on võtnud enne nädalalõppu riski mahavõtmise meelestatuse,“ ütles IG Marketsi maakler Terry Pratty Bloombergile. „Euroopa liidrite tegevusele on esialgne tagasiside kaugel positiivsest ja turud reageerivad adekvaatselt.“

Hetkel kuum