9. detsember 2011 kell 14:47

Fortune: 10 aktsiat aastaks 2012

Rahvusvaheline äriajakiri Fortune avaldas neljapäeval kümne ettevõtte aktsiatest koosneva nimekirja, millele võiks 2012. aastal panustada.

Tänavuses nimekirjas polnud palju üllatavalt, sest peamiselt on esindatud tuntud ettevõtted, millest osad on nimekirjas esinenud ka eelnevatel aastatel. Väljaande sõnul on tegemist tugevate finantsnäitajatega firmadega, mille aktsiad on turul alahinnatud ja millesse investeerimine pakub ärevatel aegadel investoreile kindlust.

1. AAPL (Apple Inc)2. CAT (Caterpillar Inc)3. EEP (Enbridge Energy Partners, L.P.)4. GT (Goodyear Tire & Rubber Co.)5. HAL (Halliburton Company)6. INTC (Intel Corporation)7. JCI (Johnson Controls Inc.)8. LMT (Lockheed Martin Corp)9. MSFT (Microsoft Corporation)10. RY (Royal Bank Of Canada)

Fortune tõi välja, et kui eelmisel aastal raskendas tugevate fundamentaalnäitajatega ettevõtete valimist mõistliku hinnaga aktsiate leidmine, siis sel aastal pole hind enam probleemiks. Kuigi heade finantsnäitajatega ettevõtteid on väljaande sõnul turul palju, on hetkel puudus investoritest, kes julgeksid praeguses majandusolukorras riske võtta ja neid aktsiaid osta.

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum