• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa ärid kardavad euro tuleviku pärast

  Kas Euroopa ühisraha tuleviku pärast peaks muret tundma? Kui vaadata, millega tegelevad Euroopa ettevõtted, siis on pilt nurkram (kuid pragmaatilisem), kui võinuks arvata.

  Ettevõtted näevad ette valuutaprobleeme. Nad vähendavad investeeringuid, kannavad raha üle Saksamaale, viivad peakontorid Lõuna-Euroopast Põhja-Euroopasse ja isegi väljuvad äridest, ütles enam kui 20 tippjuhti Bloombergile.
  Hispaania wifi-võrgu pakkuja Grupo Gowex saatis vaba raha Saksamaale, kuna eeldab, et Hispaania loobub euro kasutamisest. Saksamaa masinatööstus GEA Group määras maksimaalsed limiidid, kui palju ühes pangas võib raha hoida, vahendas Bloomberg.
  “Ma ei usu, et Hispaania jääb euroala liikmeks,” ütles Grupo Gowexi asutaja ja juhatuse esimees Jenaro Garcia. “Me liigutasime vaba raha ja hoiused Saksamaale, kuna Hispaania pöördub tagasi peseeta juurde.”
  Euro kadumisest räägitakse aina rohkem. “Mõne nädala eest ei oleks ma uskunud, et hakkame rääkima euro kadumisest, kuid nüüd spekuleeritakse sel teemal aina rohkem,” ütles Wolters Kluweri juhatuse esinaine Nacy McKinsey. See Euroopa suurim maksu- ja õigusalase kirjanduse kirjastaja on kulutanud üha enam aega selle stsenaariumi plaanimisele.
  “Loomulikult on meil plaan juhuks, kui midagi juhtub,” ütles ABB juhatuse esimees Joe Hogan. “Me oleme viimastel nädalatel uuendanud riskijuhtimist ja muudame oma plaani üha detailsemaks.”
  Kingfisher kaalub euroala kokkukukkumise plaane, fokuseerides kiiremale raha genereerimisele kontodele. Ettevõte keskendub senisest rohkem käibekapitali juhtimisele ja kannab hoolt selle eest, et kõik investeerimisprojektid arvestaksid ebakindlusega. Nad loobuvad kahjumliku käibe tagaajamisest või turuosa hoidmisest allahindlustega.
  K+S teatas, et määrab pankadele vastaspoole limiite, et mitte kontsentreerida liigselt raha ühte panka.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.