• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  9 miljardi eurone näpuviga

  Väärtpaberiregistri andmeil kaubeldi 1. detsembril börsiväliselt enam kui 9 miljardi euroga, mis ületas kohati kuni kümnetuhandekordselt keskmise börsivälise päevakäibe ning oli isegi jämedalt 3 miljardit eurot suurem Eesti riigi 2012. aasta riigieelarve mahust.

  Statistika näitas, et peamiselt toimusid tehingud osaühingute Kakumäe Jahisadam ja 4D Capital Management võlakirjadega. Ka Tallinna börsilt kinnitati Äripäevale, et selline päevakäive tuli just võlakirjatehingutest.
  Tehingut täpsustades selgus, et umbes 4 miljoni eurose nominaalhinnaga noteeritud väärtpaberite taga polnud tegemist reaalse ega teeseldud müügitehinguga, vaid investori eksimusega, kes kogemata märkis võlakirju oma ühelt kontolt teisele üle kandes valesse kohta valed numbrid.
  Reaalset rahaülekannet 9 miljardi euroni küündinud tehingud endaga kaasa ei toonud, kuna tegemist oli makseta tehingutega. Tallinna börs ütles juhtumit kommenteerides: “Eesti Väärtpaberikeskus kinnitas, et 1. detsembril tehti võlakirjadega oluliselt suuremas mahus tehinguid. Need tehingud olid osapoolte vahel eelnevalt kokku lepitud, neist kaks suurimat oli süsteemi sisestatud makseta tehingud, mis andsid käibeks 2,89 miljardid ja 5,75 miljardit eurot. Kuigi tehingute tegemisel raha ei liikunud, siis EVK väärtpaberite käibe statistikas sisalduvad need tehingud, kuna neid sisestades deklareeriti väärtpaberite hind.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Raadiohommikus: kui palju kallinevad kinnisvara, kütus ja autod?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Ortodontide palgatase ulatub 9000 euro kanti
Kõige rohkem teenivad Eesti arstidest ortodontia eriala esindajad, kelle kuupalk oli märtsis keskmiselt 9082 eurot.
Kõige rohkem teenivad Eesti arstidest ortodontia eriala esindajad, kelle kuupalk oli märtsis keskmiselt 9082 eurot.