Itaalia müüs edukalt võlga

Fredy-Edwin Esse, California 12. detsember 2011, 16:57

Itaalia müüs täna 7 miljardi euro eest 1-aastaseid võlakirju ja riigi laenamiskulud kahanesid, millele aitas kaasa 30 miljardi eurone majandusplaan.

Itaalia rahandusministeerium müüs võlakirju 5,952% tootlusega. Viimasel oksjonil kuu aega tagasi oli investorite nõutav tootlus 6,087%, mis oli 14 aasta kõrgeim näitaja. Nõudlus ületas pakkumist 1,92-kordselt, jäädes eelmise korra 1,99-le alla.

Lisaks võttis peaminister Mario Monti valitsus vastu olulise eelarveplaani 4. detsembril, millega nähakse ette tulude kasvatamist ja Itaalia kehva majanduskasvu tugevdamist, üritades sellega taastada investorite enesekindlust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. December 2011, 16:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing