• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euro kukkus 11 kuu madalaimale tasemele

  Euro kukkus USA dollari vastu 11 kuu madalaimale tasemele kui Saksamaa kantsler Angela Merkel lükkas ümber plaani tõsta Euroopa Stabiilsusmehhanismi laenamislimiiti.

  Euro kukkus dollari vastu nii madalale kui 1,3056, mis on madalaim tase peale selle aasta jaanuari. Euro kukkus Jaapani jeeni vastu 101,75-ni, mis on 2 kuu madalaim, Suurbritannia naela vastu vähenes euro väärtus 0,8416-ni.
  Euroopa Stabiilsusmehhanismi praegune laenamisulatus on 500 miljardit eurot ja see ei kataks Itaalia ning Hispaania vajadusi, kui nad peaksid abi vajama,” ütles Kathleen Brooks, Forex.com-ist.
  Itaalia ja Hispaania võlakirjade tootlused tõusid pärast Euroopa Liidu tippkohtumist, kus riikide juhtidel ei õnnestunud turgudele kindlust tagasi tuua. Möödunud nädalal ütles ka Euroopa Keskpank, et ei hakka massiliselt riikide võlakirju kokku ostma.
  Analüütikute hinnangul on riikide reitingukärped juba osaliselt hindadesse sisse kirjutatud. Arvatakse, et Prantsusmaa tippreitingu kärpimine ähvardaks kogu päästefondi reitingut ning mõjuks negatiivselt euro kursile.
  Moody’s hoiatas esmaspäeval, et vaatab järgmise aasta esimeses kvartalis üle kõigi 27 riigi krediidireitingud. Fitch teatas, et surve riigireitingutele on tõusnud, kuna EL-i tippkohtumine ei toonud ulatuslikke lahendusi euroala võlakriisile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.