Tulemas võib olla rahatrüki kolmas voor

Maarja-Liis Mitri 14. detsember 2011, 20:39

Föderaalreservi juht Ben Bernanke andis kolmapäeval märku, et Euroopa võlakriis on suureks ohuks USA kasvule ja seetõttu võib riik lähiajal vajada keskpangalt uut rahasüsti. 

USA majanduskasvu hetkeseisu hindab Föderaalreserv keskpäraseks, kuid tunnistab samas üha suurenevat ohtu Euroopa võlakriisilt, mis halvendab ka Ühendriikide majanduse väljavaateid

BNP Paribase ökonomisti Julia Coronado hinnangul võib Ühendriikide keskpank majanduse elavdamise kolmanda vooru algusest teatada juba 25.-26. jaanuaril toimuval keskpankurite kohtumisel. Teadlase sõnul on raha juurde trükkimise tõenäosus seda suurem, mida kiiremini Ühendriikide majanduskasv nõrgeneb, kuigi hiljutised märgid, et Ühendriikide majandusel läheb oodatust veidi paremini, võivad keskpanka veidi kannatlikumaks muuta.

Novembris saavutas USA tarbijakindlus kõrgeima taseme juulist alates ja tootmistegevuse kasv oli viimase viie kuu kiireim. Samas ennustavad mitmed analüütikud kasvu aeglustumist järgmise aasta alguses, mis muudab rahatrüki kolmanda vooru üha tõenäolisemaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2011, 15:39
Otsi:

Ava täpsem otsing