Halb aasta on Goldmanist viinud suure hulga omanikke

Fredy-Edwin Esse, California 15. detsember 2011, 11:12

Varade poolest USA suuruselt viies pank on 2011. aastal kaotanud vähemalt 38 partnerit, liikudes kasumi ja aktsia liikumise alusel halvima aasta suunas pärast 2008.

Number on välja arvutatud firmasiseste memode, panga aruannete ja uudiste alusel, sest New Yorkis baseeruv pank ise ei avalikusta neid andmeid, vahendab Bloomberg. Sel aastal on Goldman saanud juurde 9 partnerit, kellest 6 tulid Austraalia ühisäri täieliku ülevõtmisega.

Enam kui kaksteist aastat pärast börsile tulekut premeerib Goldman Sachs endiselt igal paarisarvulisel aastal parimaid töötajaid, kutsudes nad n-ö partneriks, kes saavad osa suurest boonusesüsteemist, mida üle Wall Streeti kadestatakse.

Kui IPO aastal oli firmas 221 partnerit, siis eelmine aasta oli sama number juba 475. Ühtlasi on tegu ka ühtede suurimate aktsionäridega, kes omavad kokku umbes 13,8% firma aktsiatest.

"Ma lahkusin Goldmanist pärast 15 fantastilist aastat perekondlikel põhjustel," ütles 2002. aastal partneriks saanud ja juunis lahkunud Robert A. McTamaney. "Ma plaanin midagi ise tegema hakata seoses inimeste raha haldamisega."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. December 2011, 11:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing