15. detsember 2011 kell 21:00

Microsoft näeb suurt tulevikku nii Nokias kui ka Skype’is

Microsofti edasiminekut euroala kriis ei kõiguta, suured plaanid on neil töös nii Nokia kui ka Skype’iga.

Intervjuu Microsoft Internationali presidendi Jean-Philippe Courtois’ga, kes külastas eile Eestit ning osales majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi seminaril.

Kas euroala kriis avaldab kuidagi mõju Microsofti tegevustele? Ei avalda mõju. Valitsused püüavad kulusid kontrollida ja olla innovatilised. Meie pakume neile selleks vahendeid. Ettevõtted püüavad ikka üleilmselt konkurentsivõimelised olla.

Kuidas kommenteerite Danske Banki analüütiku arvamust, et Microsoft ostab tuleval aastal Nokia telefoniäri ära? Me ei kommenteeri kuulujutte. Me teeme Nokiaga kõvasti koostööd. Oleme sellele pühendunud.

Tulin eile Londonist, kus oli meeldiv näha müügil nende Lumia telefoni, mida ma ka ise kasutan. Mulle meeldib see telefon väga, kuid järgmistel on veel palju rohkem rakendusi.

Olen suur sushisõber. Tahtsin teada head sushikohta. Telefon määras mu asukoha ja rakendus otsis ise Facebooki tuttavate kirjeldatud Londoni sushikohtade seast välja paremad ja teatas, et selles suunas tuleb veel 150 meetrit minna. Nokia on väga tugev bränd ja kompanii. Käisin mõne nädala eest Hiinas ja Indias, kus kohtusin Nokia sealsete juhtidega. Nad on hästi turuga kursis, rahul ja optimistlikud.

Milline on Microsoft viie aasta pärast? Toimub palju suuri arenguid, mida ei pruugita praegu ettegi kujutata. Näiteks televiisor, mis häälkäsklustele või isegi keha liikumisele reageerib.

Me usume pilvetehnoloogiasse, kuhu me panustame. See pakub väga suuri võimalusi nii meile kui ka klientidele. Skype’gi on põhimõtteliselt pilvetehnoloogia. Püüame taasleida Windowsi, mida kasutataks telefonides, tahvelarvutites, telerites ja lisaks arvutitele kes teab veel kus. Me muutume teistele ettevõtetele arenguplatvormiks ja nende rakenduste müügikanaliks.

Mobiiltelefonide operatsioonisüsteemi hakkavad kasutama ka teised telefonitootjad, mitte ainult Nokia. Näiteks Samsung. Usun, et Apple kaotab oma liidrirolli. IDC ja Gartneri uuringute kohaselt võib juba lähiaastatel moodustada meie operatsioonisüsteemi turuosa veerandi nutitelefonide turust.

Millised on Microsofti ja Skype’i plaanid Eestis? Kui vaadata maailmakaarti ja Eesti väiksust sellel, siis Eesti on tugevalt esindatud. Me palkame siia inimesi juurde ja teeme koostööd haridusasutustega, et siinsest haridussüsteemist tuleks ikka rohkem esmaklassilisi talente, kes võiksid kogu maailmas asju edendada.

Eestis töötab näiteks Skype’is 28 rahvuse esindajad. Lätlased, leedulased, venelased, soomlased, ka mõni prantslane, kellest üks, olles Pariisist ära kolinud, elab perega juba kuus aastat Eestis. Me alles integreerime Skype’i.

 

Kes on kes

Microsofti üks juhtfiguure Jean-Philippe Courtois

Microsoft Internationali president ja Microsoft Corporationi vanemasepresident.Veab Microsofti üleilmset müüki, marketingi ja teenusteäri, mille territooriumiks on üle 240 maa enam kui sada tütarfirmat väljaspool USAd ja Kanadat.vastutab Microsoft Internationali presidendina strateegilise planeerimise, üleilmsete operatsioonide ja põhiliste kasvuinitsiatiivide eest arenenud ja arenevatel turgudel.Microsofti palgal aastast 1994.

Hetkel kuum