Romet Kreek • 19. detsember 2011 kell 9:11

12 investeerimisideed 2012. aastaks

USA Today avaldas nimekirja "12 kasumlikku investeerimisideed 2012. aastaks".

1. Ostke USA varasid. „USA on halvimal juhul  parim maja halvas piirkonnas, parimal juhul aga särab,“ ütles Richard Bernstein.

2. Väldi USA valitsuse võlakirju. „Nad ei löö uuesti 2012. aastal turutootlust,“ ütles Dan Shung. „Te peaksite uskuma, et intressimäärad jätkavad langust ja et aktsiatel peaks minema oluliselt halvasti.“

3. Ostke lennukompaniide aktsiaid. „Paljud inimesed ütlevad, et te ei teeni kunagi kasumit lennukompaniide aktsiatega,“ märkis Ann Miletti. "Konsolideerumine ja kahanevad vabad kohad tähendavad, et lennukid on täis ja piletite hinnad tõusevad. Metsikuks kaardiks on kütuse hind. Kui lennukikütus ei tee tippu, võib lennukompaniide aktsiatel minna hästi."

4. Ostke aktsiaid„Aktsiaid ei armastata ja nad on alaomandatud,“ ütles Bob Doll. „Sageli on vihatud investeeringud need, mis toodavad enim.“

5. Ostke dividendimaksjaid, kellel on dividendide väljamaksete suurendamise ajalugu. „Me ei otsi kõrgeima dividenditootlusega aktsiaid,“ ütles Kate Warne. „Keskendume aktsiatele, millel on korralik dividendide tõstmise ajalugu.“

6. Otsige aktsiaid, mis teenivad sellelt, kui eluasemeturg hakkab tõusma. „Kui eluasemeturg hakkab tõusma, õitsevad kõik, kes varustavad eluasemeid, eriti finantssektor ja püsikaupade aktsiad,“ ütles Tom Lee.

7. Ostke USA väikese turuväärtusega ettevõtete aktsiaid. Need volatiilsed ja majanduslikult sensitiivsed aktsiad töötavad hästi ja löövad turgu, kui kardetud topeltpõhja majandussurutist ei tule, ütles Bernstein.

8.  Otsige aktsiaid ,,mille ettevõtted suudavad kasvada aeglase majanduskasvuga majanduses," ütles Chung. „Parimad võimalused on ettevõtetel, kes on turuliidrid ja kes omavad võimet kujundada hindu, mis aitavad käibel, kasumil ja rahavool rasketel aegadel kasvada."

9. Panustage kodumaisele energiale. Miletti usub kindlalt maagaasi ehk varaklassi, mis on otse meie jalge all USAs. Ta usub, et USAst võib saada energiaimportööri asemel aja jooksul selle eksportöör. Vähem piirav regulatsioon lubab rohkem puurida.

10. Ostke aktsiaid, mille ettevõtted teenivad kasumi USAs. „Ma usun USAsse,“ ütles Doll. „USA on ainus suur majandus, mille kasv kiirenes teisel poolaastal võrreldes esimesega. Sellest tuleb rohkem kasumit.“

11. Ostke rahvusvahelisi kompaniisid, mis tegutsevad Euroopas. „Isegi kui Euroopast tuleb rohkem halbu uudiseid, teevad korraliku tegevusajalooga rahvusvaheliselt tegutsevad kompaniid tööd, et leida kasvualasid ja et sellelt teenida,“ ütles Warne.

12. Proovi aktsiaid, mis tõusid 2009. aastal. „Kohelge 2012. aastat nagu finantskriisi järgset aastat,“ ütles Lee. „Maastik on sama kui 2009. aastal. Kui Euroopa stabiliseerub, on võitjad finantssektori ja püsikaupade tootjate aktsiad nagu eelmises kriisis.“

Hetkel kuum