• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raha ligimeelitamine näitab konkurentsivõimet

  Raha ei ole ainuke väärtus, mida annab kapitali kaasamine, ütleb Capital Advisorsi partner Hendrik Roosna. Muu hulgas näitab raha ligimeelitamise võime ettevõtte konkurentsivõimelisust.

  Selgitab Hendrik Roosna.
  Täiendava kapitaliga saab palju kasulikku ära teha. Näiteks arendada äri, teha investeeringuid, võtta üle konkurent või mõni partner. Kuid raha pole ainuke väärtus, mida annab investoritega suhtlemine.
  Kapitali ligi meelitamise võime annab ettevõtjale hea indikatsiooni tema äri konkurentsivõimelisuse kohta. Neist läbirääkimistest võib palju õppida, seades end uude positsiooni oma äriideed kaitsma. Selles olukorras tekivad eelkõige järgmised võimalused.
  Esiteks, äriplaani täiustamine – professionaalide tagasiside aitab leida nõrku kohti struktuuris, juhtimises, turunduses või muudes olulistes valdkondades.
  Teiseks, kontaktid – investeerimisega tegelevates ringkondades on võimalik leida väärtuslikke partnereid, potentsiaalseid kliente ja töötajaid. Selle ala inimesed puutuvad kokku paljude ettevõtete ja äriplaanidega ning näevad vahel võimalusi, millest võib kasu olla.
  Kolmandaks, ettevõtte müügioskus –  uus olukord annab võimaluse läbi mõelda ettevõtte müügiargumendid ja rõhuasetused. Samuti võib investeerimisringkonna kaudu leida näiteks oma ettevõttele ostja või strateegilise partneri.
  Seega võib kapitali kaasamise mitterahaline väärtus osutuda oluliselt kasumlikumaks kui protsessi esialgne kuvand seda loob. Võimaluste otsimine ja investeerimisalaste kontaktide loomine võiks olla ettevõtja äritegevuse arendamise osaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.