Raha ligimeelitamine näitab konkurentsivõimet

Anne Oja 19. detsember 2011, 07:30

Raha ei ole ainuke väärtus, mida annab kapitali kaasamine, ütleb Capital Advisorsi partner Hendrik Roosna. Muu hulgas näitab raha ligimeelitamise võime ettevõtte konkurentsivõimelisust.

Selgitab Hendrik Roosna.

Täiendava kapitaliga saab palju kasulikku ära teha. Näiteks arendada äri, teha investeeringuid, võtta üle konkurent või mõni partner. Kuid raha pole ainuke väärtus, mida annab investoritega suhtlemine.

Kapitali ligi meelitamise võime annab ettevõtjale hea indikatsiooni tema äri konkurentsivõimelisuse kohta. Neist läbirääkimistest võib palju õppida, seades end uude positsiooni oma äriideed kaitsma. Selles olukorras tekivad eelkõige järgmised võimalused.

Esiteks, äriplaani täiustamine – professionaalide tagasiside aitab leida nõrku kohti struktuuris, juhtimises, turunduses või muudes olulistes valdkondades.

Teiseks, kontaktid – investeerimisega tegelevates ringkondades on võimalik leida väärtuslikke partnereid, potentsiaalseid kliente ja töötajaid. Selle ala inimesed puutuvad kokku paljude ettevõtete ja äriplaanidega ning näevad vahel võimalusi, millest võib kasu olla.

Kolmandaks, ettevõtte müügioskus –  uus olukord annab võimaluse läbi mõelda ettevõtte müügiargumendid ja rõhuasetused. Samuti võib investeerimisringkonna kaudu leida näiteks oma ettevõttele ostja või strateegilise partneri.

Seega võib kapitali kaasamise mitterahaline väärtus osutuda oluliselt kasumlikumaks kui protsessi esialgne kuvand seda loob. Võimaluste otsimine ja investeerimisalaste kontaktide loomine võiks olla ettevõtja äritegevuse arendamise osaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2011, 07:31
Otsi:

Ava täpsem otsing