Saudi prints ostis osaluse Twitteris

Maarja-Liis Mitri 19. detsember 2011, 17:43

Saudi miljardär prints Alwaleed bin Talal on meediatööstuses veelgi tugevamalt kanda kinnitamas, ostes 300 miljoni dollari eest osaluse sotsiaalvõrgustikus Twitter, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Väljaande Forbes hinnangul ulatus printsi varandus selle aasta märtsis 19,6 miljardi dollarini ja tema omanduses on ka 7% USA meediakonglomeraadist News Corp.

Kuigi prints Alwaleed bin Talali osalus Twitteris on hinnangute kohaselt umbes 4%, on ost huvi tekitanud põhjusel, et Twitter oli üks peamisi infoedastamise viise sel aastal Araabia Kevade  nime all tuntud rahvarahutustes osalenute vahel. Protestide taga oli mitmeid majanduslikke põhjuseid, kuid nende seas oli ka valitsuse korruptsioon ja inimõiguste rikkumised. Rahutustele suudeti piir panna alles pärast seda, kui riigi valitsus avalikustas populistliku 130 miljardi dollari suuruse sotsiaalkulutuste programmi.
 
„Terve Araabia maailm teab väga hästi Twitteri väärtust. Viimase aasta jooksul on see mänginud olulist rolli nii poliitikas kui ka režiimi muutustes, mille tõttu ei jäta Twitteri kasvav populaarsus ühtegi regioonis vähegi suurema mõjuvõimuga inimest külmaks,” kommenteeris ostu sotsiaalmeediale spetsialiseerunud analüütik Bernard Warner, lisades, et prints näeb Twitterit tõenäoliselt väga võimsa uudistekanalina.

Alwaleed, kes on Forbesi koostatavas miljonäride edetabelis 26. kohal ja omab osalust ka näiteks Citigroupis, on siiani paistnud silma, kõneldes demokraatlike vabaduste suurendamisest Saudi Araabias, pooldades ausaid valimisi ja ühiskonna laiemat osalust poliitikas.

Kuigi mitmed araablased on oma Twitteri sõnumites avaldanud kartust, et printsi ost võib sotsiaalvõrgustiku strateegiat negatiivselt mõjutada, vaadatakse ametlike seisukohtade kohaselt investeeringut lihtsalt kui üht järjekordset rahateenimisvõimalust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. December 2011, 10:13
Otsi:

Ava täpsem otsing