• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saudi prints ostis osaluse Twitteris

  Saudi miljardär prints Alwaleed bin Talal on meediatööstuses veelgi tugevamalt kanda kinnitamas, ostes 300 miljoni dollari eest osaluse sotsiaalvõrgustikus Twitter, vahendab uudisteagentuur Reuters.

  Väljaande Forbes hinnangul ulatus printsi varandus selle aasta märtsis 19,6 miljardi dollarini ja tema omanduses on ka 7% USA meediakonglomeraadist News Corp.
  Kuigi prints Alwaleed bin Talali osalus Twitteris on hinnangute kohaselt umbes 4%, on ost huvi tekitanud põhjusel, et Twitter oli üks peamisi infoedastamise viise sel aastal Araabia Kevade  nime all tuntud rahvarahutustes osalenute vahel. Protestide taga oli mitmeid majanduslikke põhjuseid, kuid nende seas oli ka valitsuse korruptsioon ja inimõiguste rikkumised. Rahutustele suudeti piir panna alles pärast seda, kui riigi valitsus avalikustas populistliku 130 miljardi dollari suuruse sotsiaalkulutuste programmi. „Terve Araabia maailm teab väga hästi Twitteri väärtust. Viimase aasta jooksul on see mänginud olulist rolli nii poliitikas kui ka režiimi muutustes, mille tõttu ei jäta Twitteri kasvav populaarsus ühtegi regioonis vähegi suurema mõjuvõimuga inimest külmaks,” kommenteeris ostu sotsiaalmeediale spetsialiseerunud analüütik Bernard Warner, lisades, et prints näeb Twitterit tõenäoliselt väga võimsa uudistekanalina.
  Alwaleed, kes on Forbesi koostatavas miljonäride edetabelis 26. kohal ja omab osalust ka näiteks Citigroupis, on siiani paistnud silma, kõneldes demokraatlike vabaduste suurendamisest Saudi Araabias, pooldades ausaid valimisi ja ühiskonna laiemat osalust poliitikas.
  Kuigi mitmed araablased on oma Twitteri sõnumites avaldanud kartust, et printsi ost võib sotsiaalvõrgustiku strateegiat negatiivselt mõjutada, vaadatakse ametlike seisukohtade kohaselt investeeringut lihtsalt kui üht järjekordset rahateenimisvõimalust.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.