• Jaga lugu:

  WSJ: investorid peidavad raha

  Lõuna-Euroopa investorid, kes kardavad oma pankade tervise ja euro tuleviku pärast, peidavad oma raha üha enam valuutadesse, kinnisvarasse ja investeerimistoodetesse väljaspool eurotsooni, kirjutab Wall Street Journal.

  Kreeka, Portugali ja Itaalia investorid on mures euroala pankade või euro kokkuvarisemise pärast. Mitmed investorid konverteerivad oma deposiite Šveitsi frankidesse ning paigutavad mõnda sealse panga seifi. Teised ostavad kinnisvara väljaspool rahaliitu, näiteks Londonis, või siis asutavad truste Singapuris või Bahamal.Kapitali põgenemine võib ekspertide sõnul veelgi intensiivistuda. “Kliendid nagu valgekraedest professionaalid ja ettevõtete omanikud näevad riske Itaalia pangasüsteemis,” ütles Andrea Cingoli, Banca Esperia tegevjuht Milaanos. “Seetõttu otsivad nad võimalusi mere taga.”
  Välja arvatud Kreekas on siiski kapitali väljavool Itaaliast veel suhteliselt väike, kuid risk et see suureneb, on suur. Mitmed itaallased üritavad viia oma elukohta ja varasid riigist välja. Sihikul on USA, Austraalia ja Kanada.Kreekast on kapitali väljavool võlakriisi algusest olnud rohkem kui 60 miljardit eurot, mis moodustab neljandiku kõigist pangadeposiitidest.
  Deposiitide äravoolu hirmus on hakanud pangad näiteks Portugalis pakkuma klientidele Luksemburgis registreeritud aktsiafonde või deposiitarveid Šveitsi frankides, USA dollarites või Jaapani jeenides. Ka Kreeka pangad pakuvad välisriikide võlakirju või lubavad paigutada oma klientidel eurod samasse panka väljaspool Kreekat.
   
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.