Metro Capital Management rajab Riiga uue Prisma

Anu Jõgi 20. detsember 2011, 12:14

Eestis ja Lätis tegutsev kinnisvaraarendaja Metro Capital Management alustas Riias uue Prisma hüpermarketi ehitamist, mis peaks valmima järgmise aasta sügisel.

Metro Capital Managementi partner Arle Mölderi sõnul on praegu Riias palju kaubanduskeskusi ja uute jaoks ruumi eriti pole. Hüpermarket on aga konkreetse üürniku jaoks. "Meil on pikaajaline leping ja eeldame seda, et Prisma ja Sokos Corporation oma üle saja-aastase ajalooga teavad, mida nad teevad. Kindlasti on praeguses turusituatsioonis agressiivselt laieneda mõistlik ning Prisma teeb seda kogu Baltikumis," lausus Mölder.

Ehitatav Prisma hüpermarket asub Riia kesklinnas Skanstese tänava vahetus läheduses. "See piirkond on kiiresti muutumas Riia uueks city’ks, kuna seal asub mitu olulist vaba aja veetmise ja spordirajatist, lisaks uued büroohooned ning kortermajad," teatas Metro Capital Management Läti juhataja Aleksejs Ciþevskis.

Metro Capital Management arendab Prisma hüpermarketit oma tütarettevõttele Irbis A SIA kuuluval krundil. Paralleelselt omandas Leedust juhitav, kinnisvarale keskenduv investeerimisfond Lords LB Capital Partners 50% Irbis A SIA-st, teatas ettevõte. Mõlemad pooled kannavad poole arendustööde omafinantseeringust.

Uude Prismasse tuleb 8000 ruutmeetrit kaubanduspinda, lisaks ehitatakse 9000-ruutmeetrine parkimismaja. Esialgsed ehitustööd algasid oktoobris ja ehituse peatöövõtja on Kartas Buve SIA. Koguinvesteering projekti on ligi 6,5 miljonit eurot, ütles Ciþevskis.

Lords LB Asset Management juhib ca 34,4 miljoni euro väärtuses varasid, investeerides neid oma fondide kaudu Balti riikide kinnisvarasse. 2010-2011 omandas Lords LB Baltic Fund I Tallinna kesklinnas Metro Plaza büroohoone.

Metro Capital Management arendab kinnisvara Tallinnas ja Riias. Ettevõtte viimaste projektide seas on elamuehitusprojektid Väike-Kalamajas, nn Burmani maja (Kreutzwaldi 12), Kreutzwaldi 7, Raua 10 ja koos Broadgate Capitaliga algatatud 4500-ruutmeetrine luksuslik korterelamu Tallinna vanalinnas (Pikk 36).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. December 2011, 12:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing