Ameerika SKP kasvas 3. kvartalis 1,8%

Rainer Saad 22. detsember 2011, 18:12

USA majandus kasvas 3. kvartalis 1,8%. SKP kasvu mõjutas tarbijakulutuste järsk langus tervishoiule, kuid ettevõtete suurenenud investeeringud ja laovarude vähenemine viitab paremale 4. kvartali kasvule.

Ameerika sisemajanduse kogutoodang kasvas 3. kvartalis 1,8%, mis jääb alla majandusteadlaste varem prognoositud 2,0%-le. Kulutused tervishoiule vähenesid 2,2 miljardit dollarit. Kuid kulutused kestvuskaupadele olid tugevamad kui varem prognoositud, näidates majapidamiste tarbimiskindluse jätkumist.

Ameerika SKP peegeldab mõningaid inflatsioonisurveid majanduses. Hinnaindeks isikliku tarbimise kohta tõusis 2,3%-ni kolmandas kvartalis.

Selle aasta alguses rõhusid tarbijakulutusi kõrged bensiinihinnad ning autotööstust mõjutasid Jaapani katastroofist tingitud tarnekatkestused.

Vaatamata sellele, et mujal maailmas majanduskasv aeglustub ning Euroopale nähakse kerget tagasilangust, jääb USA majandus siiski paindlikuks.

Täna avaldatud andmete järgi vähenes möödunud nädalal töötuabirahade taotlejate arv 364 000-ni, mis on 3 aasta madalaim tulemus. Reutersi poolt küsitletud majandusteadlased prognoosisid töötuabirahade taotlejate arvu kasvu 375 000-ni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2011, 18:12
Otsi:

Ava täpsem otsing