• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ameerika SKP kasvas 3. kvartalis 1,8%

  USA majandus kasvas 3. kvartalis 1,8%. SKP kasvu mõjutas tarbijakulutuste järsk langus tervishoiule, kuid ettevõtete suurenenud investeeringud ja laovarude vähenemine viitab paremale 4. kvartali kasvule.

  Ameerika sisemajanduse kogutoodang kasvas 3. kvartalis 1,8%, mis jääb alla majandusteadlaste varem prognoositud 2,0%-le. Kulutused tervishoiule vähenesid 2,2 miljardit dollarit. Kuid kulutused kestvuskaupadele olid tugevamad kui varem prognoositud, näidates majapidamiste tarbimiskindluse jätkumist.
  Ameerika SKP peegeldab mõningaid inflatsioonisurveid majanduses. Hinnaindeks isikliku tarbimise kohta tõusis 2,3%-ni kolmandas kvartalis.
  Selle aasta alguses rõhusid tarbijakulutusi kõrged bensiinihinnad ning autotööstust mõjutasid Jaapani katastroofist tingitud tarnekatkestused.
  Vaatamata sellele, et mujal maailmas majanduskasv aeglustub ning Euroopale nähakse kerget tagasilangust, jääb USA majandus siiski paindlikuks.
  Täna avaldatud andmete järgi vähenes möödunud nädalal töötuabirahade taotlejate arv 364 000-ni, mis on 3 aasta madalaim tulemus. Reutersi poolt küsitletud majandusteadlased prognoosisid töötuabirahade taotlejate arvu kasvu 375 000-ni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.