• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome metsafirmadelt nõutakse hiigelhüvitist

  Soome metsafirmadelt nõutakse üle 200 miljoni euro kahjuhüvitisi nn puukartelli kahju heastamiseks.

  Helsingi esimese astme kohtusse on antud üle 500 kahjunõude ja ees on üks Soome suuremaid hüvitise nõudmise kohtuasju. Metsäliitto, UPM ja Stora Enso väidavad, et mingit kahju pole põhjustatud.
  Soome turukohus leidis kaks aastat tagasi, et metsahiiglased Metsäliitto, UPM ja Stora Enso on süüdi kartellis aastatel 1997-2004. Metsafirmad vahetasid seadusevastaselt omavahel puidu hinnaandmeid.
  Metsäliitto ja Stora Enso said miljontrahvid, UPM pääses karistuseta.
  Konkurentsiasju selgitav turukohus ei teinud otsust selle kohta, kui palju kartell puidu hinda mõjutas, seda hakatakse nüüd selgitama Helsingi kohtus. Kohtu juhi Eero Takkuneni teatel on nõudeid praegu üle 500. „Neid on tulnud nii palju, et faksimasin on umbes,“ märkis ta.
  Suurim hüvitise nõudja on Soome riigimetsi haldav Metsähallitus. Ettevõtte juhi Jyrki Kankaa sõnul on ilmne, et kartell alandas puu hinda. „Meie seisukoht on, et kartell alandas puu hinda üldiselt. Sellele lisaks rääkisid puiduostjad veel eraldi omavahel Metsahallitusega pooleliolevatest läbirääkimistest,“ ütles ta.
  Metsähallitus nõuab ettevõtetelt kokku 160 miljonit eurot hüvitisi. Nõudeid on esitanud üle 40 Soome omavalitsuse. Kokku ulatuvad need üle 230 miljoni euro.
  Metsäliitto, UPM ja Stora Enso väidavad, et mingit kahju pole tekitatud. „Oleme seda meelt, et mingit tegelikku majanduslikku kahju pole sellest juhtunist tulenenud,“ ütles Stora Enso kommunikatsioonijuht Lauri Peltola.
  Igal juhul seisab ees aastatepikkune kohtuvõitlus, sest iga tehingu kohta tuleb kahju eraldi tõestada. Seega võib kohtuotsust oodata alles 2013. või 2014. aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.