• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väike tagasivaade kümne aasta börsidele

  USA ajakiri Fortune tegi novembri seisuga väikese graafilise tagasivaate, kui palju on aktsiaturud maailmas pea kümne aastaga tõusnud. Mille alusel aktsiaturge täpselt valiti, ei ole päris selge.

  Suurima tõusu on vaadeldud kümne aastaga teinud Peruu aktsiaturg, mis on tõusnud 2055 protsenti. Napilt jääb maha Mongoolia aktsiaturg, mis on tõusnud 2031 protsenti. Kolumbia aktsiaturg on kerkinud 1309 protsenti. Sellega 1000 protsenti ja enam tõusnute nimekiri piirduski.
  “Borati” filmi kaudu tuntuks saanud Kasahstani aktsiaturg on tõusnud 965 protsenti. Eksootilise Sambia börs on tõusnud 858 protsenti. Egiptuse börs on tõusnud 526 protsenti. Alles nüüd tuleb parima, meilgi populaarne olnud BRIC-maade aktsiaturg Venemaa, kus tõusu on 500 protsenti.  Brasiilia aktsiaturg on tõusnud 435 protsenti, India 357 protsenti ning nõrgim on kõigi võimaluste maa, industrialiseeruva ja urbaniseeruva Hiina aktsiaturg, kus tõusu on kõigest 84 protsenti. Kuigi BRIC-maade aktsiaturu tõusul ei ole kokkuvõttes nagu suurt viga midagi, näitab eelpool toodud maade börside suurem tõus seda, et ülerahvastatud investeerimisideed ei pruugi parimate seas olla.
  Arenenud aktsiaturud jäävad maha. Vaatame, mida on pakkunud arenenud aktsiaturud arenevate ja piiriturgude kõrval. Suurima tõusu ehk 211 protsenti on selles kategoorias teinud Uus-Meremaa aktsiaturg. Kanada aktsiaturg on tõusnud 148 protsenti ja Austraalia 143 protsenti. Lääne-Euroopa parimana on näidatud 115 protsenti tõusnud Taani aktsiaturgu. Saksamaa aktsiaturg on tõusnud 14 protsenti, Ühendkuningriigi oma 14 protsenti ja Prantsusmaa 3 protsenti. Mõne aasta eest tõsistes valitsuse võlakoormuse probleemides oleva Kreeka börs on kümne aastaga kukkunud 60 protsenti ja Iirimaa 27 protsenti, kuid Hispaania on tõusnud 52 protsenti. USA aktsiaturg on tõusnud 9 protsenti ja Jaapani oma 36 protsenti. Ida-Euroopas on Tšehhi börs tõusnud 322 protsenti ja Ungari 201 protsenti.
  Loodame 2012. aastalt paremat börsiaastat nii üleilmselt kui ka Eestis. Head pühadeaega!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.