Hispaania uus majandusminister prognoosib retsessiooni

Rainer Saad 26. detsember 2011, 17:32

Äsja ametisse astunud Hispaania uus majandusminister Luis de Guindos ütles täna, et riik näeb selle aasta 4. kvartalis negatiivset kasvu, mis jätkub ka järgmise aasta esimeses kvartalis, viies Hispaania tagasi majanduslangusse, kirjutab Marketwatch.

De Guindose kommentaarid tulid tänaselt uute ministrite ametisseastumise tseremoonialt. Tema sõnul saavad järgmised kvartalid Hispaania jaoks olema majanduskasvu ja tööhõivet silma pidades keerulised.

Hispaania töötuse määr on euroala kõrgeim. Kolmandas kvartalis kasvas töötuse määr poolteist protsenti 21,5%-ni. Hispaania Statistika Instituudi andmetel lisandus töötutena juurde 145 000 inimest. Kolmanda kvartali lõpus oli Hispaanias töötuid 4978300.

Hispaania peaminister Mariano Rajoy nimetas möödunud kolmapäeval uueks majandusministriks Luis de Guindos, et juhtida riik läbi aastakümnete raskeimast majanduskriisist. Valitsuskabinetti lisandusid uus rahandusminister, kelleks nimetati Cristobal Montoro, José Manuel Garc?a-Margallo nimetati välisministriks ning tööjõuministriks sai Fatima Banez.  

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. December 2011, 17:34
Otsi:

Ava täpsem otsing