• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fukushima omanik küsib miljardeid

  Jaapani tuumajaamade omanikfirma Tepco küisb riigilt 6,7 miljardi euro suurust abi, et hakkama saada tuumajaamaõnnetuse põhjustatud kahjude väljamaksmisega, kirjutab Yle Uutiset välisagentuuridele tuginedes.

  Kui abipalve rahuldatakse, suureneb Tepcole tuumaõnnetuse kuludeks makstava abi määr 16,6 miljardi euroni. Ettevõtte teatel vajab ta lisaraha seepärast, et Jaapani valitsus laiendas õnnetuses kannatada saanutele hüvitise maksmise kriteeriume. Valitsuse otsus suurendas nii hüvitise saajate hulka kui ka hhüvitise suurust, teatas ettevõte.
  Spetsialistide grupp arvestas oktoobris, et Tepco makstavate hüvitiste summaks kujuneb kahel esimesel aastal umbes 44 miljardit eurot. Teise rühma hinnangul tule Tepcol maksta 2 miljardi euro võrra rohkem.
  Arvatavalt rahuldab Jaapani tööstusminister Yukio Edano Tepco abipalve kõige varem jaanuaris, ütles anonüümne allikas Reutersile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Pikk koroona kurnab ning nõuab haiglatelt jõudu ja raha
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.