• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ülimalt harukordne aasta USA börsidel

  Sel aastal on USA aktsiakõikumised ületanud viimase viie aastakümne keskmine kahekordselt, kuid sellele vaatamata liikus Standard & Poor’si indeks kõige vähem viimase 41 aasta jooksul.

  S&P 500 indeks tõusis eelmisel nädalal 3,7%, pärast seda on indeks aasta algusega võrreldes tõusnud kõigest 0,6%. Viimati liikus indeks aasta jooksul vähem 1970. aastal, kui indeks kukkus aastaga 0,1%, kirjutab Businessweek.
  Pessimistid ehk karud ütlevad, et 2011. aasta järel on veel vähem ostmist väärt aktsiaid, sest paljud sektorid on kallinenud, eelkõige sektorid, mis majanduse kasvust väga palju ei sõltu. Näiteks kaitsetööstuse aktsiad on sel aastal 7,4% kallinenud.Optimistide ehk pullide sõnul eelnes nii suur erinevus eespool mainitud sektorite ja majanduse kasvust sõltuvate ettevõtete vahel just enne suuri tururallisid aastatel 2001, 2007 ja 2009.
  Kuigi S&P 500 indeks sel aastal vaevu liikus, oli tänavu tegu ühe kõige volatiilsema aastaga üldse. 85 ettevõtte aktsia kukkus 20% ja enam. 2010. aastal oli sama näitaja 11 ja aasta varem 15.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California, Anu Jõgi
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.