Anu Jõgi • 28. detsember 2011 kell 8:21

Eesti annab vabaühendustele raha USA valitsuse fondi kaudu

Välisministeerium toetab 20 000 euroga USA valitsuse loodud Vabaühenduste Toetusfondi, mille eesmärk on kaitsta vabaühenduste tegevusi riikides, kus nad võivad kergesti sattuda poliitiliste repressioonide ohvriks.

Välisminister Urmas Paeti sõnul peab Eesti ühiselt USAga tähtsaks vabaühenduste tegevuse toetamist ja seda eriti riikides, kus poliitiline olukord takistab vabaühenduste tegevust.

"Eesti konkreetsem huvi on toetada fondi kaudu vabaühendustega seotud inimeste kaitset ja tegevust Valgevenes. Oleme Valgevenes koostöös USAga juba alustanud vabaühenduste toetamist ning soovime sellesuunalisi tegevusi kindlasti jätkata," ütles Paet.

Vabaühenduste Toetusfondi (Lifeline Embattled NGOs Assistance Fund) loomise algatas USA riigisekretär Hillary Clinton.

Hetkel kuum