Rainer Saad • 28. detsember 2011 kell 16:47

Google+ võib saada 400 miljonit kasutajat

Google Inc. on lisanud 625000 kasutajat päevas enda Google+ sotsiaalvõrguteenusesse. Kui selline kasvutempo jätkub, võib järgmise aasta lõpuks kasutajate arv jõuda 400 miljonini, kirjutab Bloomberg.

„Google+ populaarsus on viimastel nädalatel kiiresti kasvanud kui veerand kõikidest kasutajatest on liitunud detsembris,” ütles Paul B. Allen, Ancestry.com-ist, mis jälgib Google+ mitteametlikku statistikat.

Maailma suurim otsingumootor Google sotsiaalvõrgustiku eesmärk on pakkuda konkurentsi Facebookile, millel on üle 800 miljoni kasutaja. Google+ tutvustati avalikkusele selle aasta alguses ning avati kasutajatele septembris.

Google on viimastel kuudel keeldunud avaldamast ametlikku Google+ kasutajate arvu, kuid oktoobri seisuga oli kasutajate arv rohkem kui 40 miljonit.

Alleni sõnul toob Google+ kasu Androidi platvorm, mille kaudu on lihtne sotsiaalvõrku sisse logida. Samuti mida rohkem inimesi registreerub, seda enam kutsuvad nad sinna ka enda sõpru ja pereliikmeid, kasvatades niimoodi jõudsalt kasutajate arvu.

Facebook valmistub aga IPO-ks, et rahastada enda laienemist. Ettevõte plaanib järgmine aasta börsile tulles koguda 10 miljardit dollarit, mis tähendaks, et maailma suurima sotsiaalvõrgustiku turuväärtus ületaks 100 miljardi dollari piiri.

Hetkel kuum