• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA jaemüük kasvas enne jõule 4,5%

  USA jaemüük kasvas võrreldes möödunud aastaga 4,5% nädal enne jõule kui tarbijad kasutasid ära poekettide pikemat lahtiolekuaega ning soodustusi, kirjutab Bloomberg.

  24. detsembriga lõppenud nädala jaemüük kasvas 0,9% võrreldes nädal enne seda, selgub täna New Yorgis avaldatud poekettide jaemüügiindeksist. Jaemüüjate sõnul meelitasid pikemad lahtioleku ajad ja allahindlused tarbijaid isegi jõuluõhtul poodidesse. 2 ja poole aasta madalaim töötuse määr ning langevad bensiini hinnad aitasid jaemüüjate arvates kaasa tarbijakindluse tõusule.
  „Jaemüüjad, kes kampaaniaid korraldasid, nägid tarbijaid kulutamas,” ütles Marshal Cohen, NPD Groupi juhtivanalüütik. „Pühad kujunesid jaemüüjatele paremad kui nad oli oodanud. Tarbijad, kes olid tüdinenud elamast säästmisrõngas, läksid poodidesse ja ostsid.”
  „Detsember algas tagasihoidlikult, aga mida lähemale jõulud tulid, seda rohkem hakati tarbima,” ütles Madison Riley, Kurt Salmoni konsultatsioonifirma jaemüügi strateeg.
  USA Üleriiklik Jaemüügi Föderatsioon prognoosib jaemüügile pühadeks 3,8%-list tõusu. Möödunud aastal tõusis jaemüük 5,2%. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.