29. detsember 2011 kell 7:46

Euro hävib suurte vastu

Euroopa ühisraha on jeeni vastu kukkunud kümnendi madalaimale tasemele. USA dollari suhtes on euro saavutanud pea aasta nõrgima taseme.

Tokyos kella 15.00 seisuga oli euro jeeni vastu odavnenud 0,5%, pärast mida võrdus üks euro 100,53 jeeniga, vahendab Bloomberg. Varasemalt kukkus euro 100,36 jeenini, mis on madalaim tase pärast 2001. aasta juunit.

Lisaks kukkus eile euro läbi 1,30 dollari piiri. Euro võrdus eile hilisõhtul 1,2888 dollariga, mis on madalaim tase pärast selle aasta 10. jaanuarit

Euro käekäigule on andnud tugeva hoobi eile avaldatud Euroopa Keskpanga andmed, mis näitasid, et Euroopa pankade hoiused keskpangas on rekordilised 585 miljardit eurot. Täna avaldatud andmete põhjal kasvas Euroopa Keskpanga (EKP) bilanss rekordiliselt 2,73 triljoni euroni pärast seda, kui EKP laenas möödunud nädalal finantsinstitutsioonidele veel raha, et võidelda euroala võlakriisiga. EKP bilanss ületab nüüd Föderaalreservi oma.

"Euroopa probleemid põhjustavad jätkuvalt ehmatusi turgudel ja teatud käike riskide maandamiseks," ütles  Rochford Capitali tegevdirektor Thomas Averill Bloombergile. "Käikude mõju suurendab likviidsuse puudumine," lisas ta.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum