Hiina miljardär plaanib investeeringuid Soome ja Taani

Rainer Saad 29. detsember 2011, 16:38

Hiina miljardär Huang Nubo, kelle 200 miljoni dollariline investeering Islandil lükati tagasi, plaanib sarnaseid turismiprojekte Soomes ja Taanis, kirjutab Businessweek.

Huang plaanib rajada kümnete miljonite dollarite eest mõlemasse riiki puhkevillasid, et kasutada ära Euroopa võlakriisist tingitud madalaid kinnisvarahindu. MSCI World Index on see aasta langenud 8,8%, mis on esimest korda kolme aasta jooksul.

„Praegu Islandi valitsus alles kaalub minu investeerimisettepanekut, aga ma ei kavatse oodata,” ütles Huang. „Ma pean praegu kõnelusi Soome ja Taaniga.”

55 aastane Huang Nubo on Pekingis asuva Zhongkun Investment Group Co. asutaja ja esimees. Huangi sõnul peab ta Islandiga läbirääkimisi teistsuguste ettepanekute nagu maa liisimise osas sarnaste projektide jaoks.

Huang teatas septembris, et plaanib kohalikelt Islandi farmeritelt 8,8 miljoni dollari eest maad osta. Ärimees plaanis 200 miljoni dollarilist investeeringut, ehitades hotelli, golfi- ja võistlusraja. Pakkumine lükati tagasi, kuna Islandi siseministeeriumi sõnul läheb vara võõrandamine vastuollu riigi seadustega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. December 2011, 16:38
Otsi:

Ava täpsem otsing