• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina miljardär plaanib investeeringuid Soome ja Taani

  Hiina miljardär Huang Nubo, kelle 200 miljoni dollariline investeering Islandil lükati tagasi, plaanib sarnaseid turismiprojekte Soomes ja Taanis, kirjutab Businessweek.

  Huang plaanib rajada kümnete miljonite dollarite eest mõlemasse riiki puhkevillasid, et kasutada ära Euroopa võlakriisist tingitud madalaid kinnisvarahindu. MSCI World Index on see aasta langenud 8,8%, mis on esimest korda kolme aasta jooksul.
  „Praegu Islandi valitsus alles kaalub minu investeerimisettepanekut, aga ma ei kavatse oodata,” ütles Huang. „Ma pean praegu kõnelusi Soome ja Taaniga.”
  55 aastane Huang Nubo on Pekingis asuva Zhongkun Investment Group Co. asutaja ja esimees. Huangi sõnul peab ta Islandiga läbirääkimisi teistsuguste ettepanekute nagu maa liisimise osas sarnaste projektide jaoks.
  Huang teatas septembris, et plaanib kohalikelt Islandi farmeritelt 8,8 miljoni dollari eest maad osta. Ärimees plaanis 200 miljoni dollarilist investeeringut, ehitades hotelli, golfi- ja võistlusraja. Pakkumine lükati tagasi, kuna Islandi siseministeeriumi sõnul läheb vara võõrandamine vastuollu riigi seadustega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lükkas Balti indeksi hooga ülesmäge
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Tartus kutsub Reformierakond sotsidele lisaks koalitsiooni Isamaa
Reformierakonna Tartu piirkonna juhatus otsustas esmaspäeval kutsuda Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa Erakonna konsultatsioonidele ettepanekuga alustada Tartus koalitsioonikõnelusi.
Reformierakonna Tartu piirkonna juhatus otsustas esmaspäeval kutsuda Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa Erakonna konsultatsioonidele ettepanekuga alustada Tartus koalitsioonikõnelusi.