29. detsember 2011 kell 8:15

Kulla ja hõbeda hinnad jätkavad järsku allakäiku

Kulla hind jätkab kukkumist, millega langusperiood on veninud pikimaks pärast oktoobrit 2009. Hõbeda hind on kolme kuu madalaimal tasemel.

Standard & Poor's GSCI 24 toormetallist koosnev indeks ja MSCI World aktsiate indeks on liikumas viimase kahe nädala suurima languse kursil, vahendab Bloomberg. Plaatina hind on kukkunud madalaimale tasemele pärast 2009. aasta novembrit ja pallaadiumi hind kukkus 3%.

Kulla hind veebruarikuisele tellimusele kukkus eile hilisõhtul New Yorgi Comexi turul ligi 2%, hind oli 1564,10 dollarit unts. Väärismetalli hind kukkus viiendat päeva järjest, mis on pikim langusperiood pärast 2009. aasta oktoobrit. Lisaks on kuld liikumas esimese kvartaalse languse suunas pärast 2008. aasta kolmandat kvartalit.

Hõbeda märtsikuised tellimused kukkusid Comexil lausa 5,2%, languse järel maksis unts hõbedat kõigest 27,23 dollarit. Varasemalt puutus hind 27,10 dollari taset, mis on madalaim hind alates 26. septembrist.

Hõbe saavutas selle aasta 25. aprillil 31 aasta kõrgtaseme, kui unts maksis 49,845 dollarit. Pärast seda on hõbeda hind alla tulnud lausa 45%.

Kulla hinna taastumisele ei anna tuge ka prognoos, et maailma suurim kulla importija India võib enda impordimahtu sel kuul vähendada lausa 50% võrra, kuna India ruupia on järsult odavnenud.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum