• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kulla ja hõbeda hinnad jätkavad järsku allakäiku

  Kulla hind jätkab kukkumist, millega langusperiood on veninud pikimaks pärast oktoobrit 2009. Hõbeda hind on kolme kuu madalaimal tasemel.

  Standard & Poor's GSCI 24 toormetallist koosnev indeks ja MSCI World aktsiate indeks on liikumas viimase kahe nädala suurima languse kursil, vahendab Bloomberg. Plaatina hind on kukkunud madalaimale tasemele pärast 2009. aasta novembrit ja pallaadiumi hind kukkus 3%.
  Kulla hind veebruarikuisele tellimusele kukkus eile hilisõhtul New Yorgi Comexi turul ligi 2%, hind oli 1564,10 dollarit unts. Väärismetalli hind kukkus viiendat päeva järjest, mis on pikim langusperiood pärast 2009. aasta oktoobrit. Lisaks on kuld liikumas esimese kvartaalse languse suunas pärast 2008. aasta kolmandat kvartalit.
  Hõbeda märtsikuised tellimused kukkusid Comexil lausa 5,2%, languse järel maksis unts hõbedat kõigest 27,23 dollarit. Varasemalt puutus hind 27,10 dollari taset, mis on madalaim hind alates 26. septembrist.
  Hõbe saavutas selle aasta 25. aprillil 31 aasta kõrgtaseme, kui unts maksis 49,845 dollarit. Pärast seda on hõbeda hind alla tulnud lausa 45%.
  Kulla hinna taastumisele ei anna tuge ka prognoos, et maailma suurim kulla importija India võib enda impordimahtu sel kuul vähendada lausa 50% võrra, kuna India ruupia on järsult odavnenud.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.