Neljandik lätlastest ei usu pensioni saamisse

Anne Oja 30. detsember 2011, 13:48

Üle neljandiku ehk 27% Läti elanikkonnast on loobunud pensioniga seotud seadusemuudatuste jälgimisest, kuna ei usu, et nad üldse kunagi pensioni saavad, selgus kindlustusfirma Compensa Life küsitlusest.

Vaid pool Läti elanikkonnast pöörab pensionisüsteemi käekäigule ja võimalikele muudatustele tähelepanu, kuid paljusid pensionisüsteem lihtsalt ei huvita, vahendas uudisteportaal rus.db.lv.

16% 1085 küsitletust vanuses 18-74 aastat mainis, et nad ei saa aru, kuidas pensionisüsteem toimib. 5% ütles, et ei jälgi muudatusi seetõttu, kuna arvavad, et peavad oma heaolu vanaduspõlveks ise kindlustama.

Küsitlus näitas, et usaldamatus riikliku pensionisüsteemi vastu on küllaltki suur. Vaid viiendik küsitletuist arvab, et nende vanaduspõlve heaolu sõltub elu jooksul makstud maksudest. Suurema sissetulekuga küsitletud olid seejuures pessimistlikumad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. December 2011, 13:49
Otsi:

Ava täpsem otsing