Sirje Rank • 30. detsember 2011 kell 10:28

Soome kaubandusbilanss suures miinuses

Soome kaubandusbilansi puudujääk oli oktoobris viimase kümne aasta pea suurimas miinuses – vaid märtsis oli defitsiit veel suurem, näitab Soome tolliameti statistika.

Oktoobris oli kaubandusbilanss 621 miljoni euroga miinuses. Ajavahemikul jaanuarist oktoobrini oli defitsiit 2,7 miljardit eurot. Aasta tagasi oli bilanss oktoobris 1,2 miljardi euroga plussis ning ajavahemikul jaanuarist oktoobrini 588 miljoni euroga plussis.

Eksport küündis oktoobris 4,4 miljardile eurole, mis on mullusega võrreldes neljandiku võrra väiksem summa. Suuresti on see tingitud läinud aastal suure kruiisilaeva valmimisest, ent vähikäiku näitavad mullusega võrreldes pea kõik olulisemad kaubagrupid, kirjutab Kauppalehti.

Hetkel kuum