Aivar Hundimägi • 1. jaanuar 2012 kell 6:22

Parimad videod

Meie aasta parima video valimisel läks esikoht jagamisele videote “Salavideo arstide ajupesust” (8. aprill) ja “Veebiterror tuleb avalikuks” (13. oktoober) vahel.

Erik Prozese ja Kadri Jakobsoni koostöös valminud “Salavideo arstide ajupesust” näitas, kuidas ravimifirma MSD korraldas ligi 100 naistearstile reklaamürituse, mida Äripäeva ajakirjanik salaja filmis. Piret Reiljani, Erik Prozese ja Veiko Tõkmani koostöös valminud video “Veebiterror tuleb avalikuks” oli ajendatud sellest samast meelelahutusüritusest. Et “Salavideo arstide ajupesust” juurde kirjutati veebis anonüümselt palju solvavaid ja ähvardavaid kommentaare, otsustasime kommentaatorid kohtu abil avalikustada. “Veebiterror tuleb avalikuks” näitas, et anonüümsus on veebis näiline.

Parima video valimisel sai teise koha eelmise aasta 22. detsembril Äripäeva online’is avaldatud video “Lennukist otse vaibale”. Kadri Jakobsoni ja Erik Prozese tehtud videos paljastati, kuidas idarahaskandaali sattunud Keskerakonna esimees Edgar Savisaar tuli koos Kalle Klandorfiga Tallinna lennujaama vastu tollasele abilinnapeale Deniss Boroditšile, kes saabus Moskvast.

Kolmanda koha sai 13. veebruaril veebis avaldatud video “Peibutuspart või poliitik südamega?”. Alyona Stadniku ja Veiko Tõkmani videolugu oli Kristiina Ojulandist, kes riigikogu valimiskampaania raames korraldas Ida-Virumaal kohtumise valijatega.

Hetkel kuum