Romet Kreek • 31. jaanuar 2012 kell 9:53

Euroopa aktsiad on jälle pulliturul

Euroopa laiapõhjaline Stoxx 600 indeks tõusis hiljutisest 22. septembri põhjast 26. jaanuariks  20 protsenti ehk aktsiad on jälle pulliturul.

Tänase aktsiaturu tõusuks andis põhjust Euroopa Liidu eelarvepakt. Euroopa aktsiaturg liigub vastu parimale aasta algusele alates 1998. aastast. Stoxx 600 on tõusnud aasta algusest seni 4,1 protsenti, mis on parim jaanuar alates 1998. aastast.

„Turud on taas riskivõtmise tujus ja võivad jätkata tõusu kuni sündmused, näiteks järgmine kohtumine, ei too lagedale uusi riske,“ ütles Commerzbanki strateeg Alexander Kraemer. „Euroopa liidrid on ehk õppinud probleemidega tegelema ning ei peida enam pead liiva alla, lootes probleemide iseenesest lahenemisi.“

Portugali laenukulud taandusid euroaja rekordtasemelt, kuna peaminister Pedro Passos Coelho ütles, et riigi võlakoormust peavad Euroopa Liit ja IMF täiesti jätkusuutlikuks. Ta lisas, et puudub võlakirjade väärtuse mahakandmise risk.

Itaalia aktsiaturg on täna tõusnud 1,5 protsenti, Prantsusmaa 1,2 protsenti, Saksamaa, Holland ja Rootsi 1 protsendi, Suurbritannia 0,9 protsenti, Šveits 0,5 protsenti ja Hispaania 0,4 protsenti.

Hetkel kuum