Indrek Kald • 20. veebruar 2012 kell 5:24

Rahvaloendajad alustasid kodukülastusi

Täna alustavad rahvaloendajad nende inimeste külastamist, kes ei osalenud rahvaloendusel internetis. Külastused kestavad märtsi lõpuni.

"Rahvaloendaja ülesandeks on küsitleda neid inimesi, kelle kohta ei ole täidetud e-rahvaloendusel ankeeti või on selle täitmine pooleli jäänud," rääkis statistikaameti peadirektor Priit Potisepp.

Loendajad külastavad kõiki leibkondi, kus mõni ankeetidest e-rahvaloendusel täitmata või pooleli jäi. "Rahvaloendaja peab hoolitsema, et kõik tema tööpiirkonna inimesed ja eluruumid saaksid loendatud. See tähendab, et loendaja peab leidma ka need elupaigad, mis registrite järgi pole eluruumid, kuid kus inimesed elavad," selgitas ta.

Leibkondi külastavad rahvaloendajad ajavahemikus 20. veebruar kuni 31. märts. Loendaja tööaeg on iga päev kell 9-21, kuid kokkuleppel inimesega ka varem või hiljem. "Kui inimest pole parasjagu kodus, jätab rahvaloendaja postkasti teatise koos oma kontaktandmetega. Palume siis kindlasti loendajaga ühendust võtta, et saaks kohtumise sobivaks ajaks kokku leppida," rääkis Potisepp.

Rahvaloendaja tunneb ära pildiga statistikaameti töötõendi, rahvaloenduse logoga salli ja sinise kohvri järgi. Eestis toimub rahva ja eluruumide loendus 31. detsembrist 31. märtsini.

Hetkel kuum