Romet Kreek • 2. märts 2012 kell 11:49

Nafta asendab Kreekat

Tõusev nafta hind on võtnud sisse Kreeka valitsuse võlakriisi koha peamise ohuna üleilmsele majanduskasvule ja finantsturgudele, ütles HSBC Holdingsi peaanalüütik.

„Kreeka kaob vähemalt ajutiselt uudiste pealkirjadest, kuid investorid leidsid kärmelt uue muretsemisallika, milleks on hiljutine nafta hinnatõus,“ ütles HSBC peaanalüütik Stephen King. „Kui see trend jääb püsima, võib arenenud maailma nigel majanduse taastumine rööbastelt välja sõita ning arenevatele turgudele võib tagasi tulla inflatsioon.“

Aktsiainvestorid peaksid võtma kindlustuse, ostes portfelli võrdlusindeksi koosseisust suurema kütusekompaniide aktsiate osakaalu. Valuutainvestorid aga peaksid eelistama naftatootjate valuutasid – Norra, Malaisia, Brasiilia ja Venemaa valuutat.

Hetkel kuum