Romet Kreek • 9. märts 2012 kell 12:55

USA import tegi rekordi

USA väliskaubanduspuudujääk paisus jaanuaris suurimaks alates 2008. aasta oktoobrist. Kuna import tegi rekordi,  vahendab Bloomberg.

Puudujääk kasvas 4,3 protsenti, 52,6 miljardi dollarini võrreldes detsembri 50,4 miljardi dollariga. Analüütikud ootasid puudujäägi vähenemist 49 miljardile dollarile. Kaitalikaupade nagu ka autode ja autoosade eksport tegid rekordeid.

„Naftahinna volatiilsus oli jaanuari kaubandusdefitsiidi südames, nagu ka detsembris,“ ütles Janney Montomery võlakirjade peastrateeg Guy LeBas.  „USA väliskaubandusväljavaade sõltub Iraani naftaembargo ja üleilmse  nõudluse käekäigust.“

Import kasvas jaanuaris 2,1 protsenti, 233,4 miljardile dollarile. Eksport kasvas 1,4 protsenti, 180,8 miljardile dollarile.

Hetkel kuum