Romet Kreek • 16. märts 2012 kell 10:03

Dimon: Buffett maksab Wall Streeti tasemel tasusid

Berkshire Hathaway juhatuse esimees Warren Buffett, kes on öelnud, et pankurite ahnus aitas süvendada USA finantskriisi, meelitab töötajaid, makstes neile tasu, mis on Wall Streetiga võrreldes konkurentsivõimeline, vahendab Bloomberg.

Oma gruppi kuuluvates firmades maksis ta 2011. aastal United States Liability Insurance'i juhatuse esimehele Thomas  P. Nerneyle 17,4 miljoni dollarit, Geico juhile Tony Nicelyle 12,4 miljonit dollarit, National Indemnity juhile Ajit Jainile 9,26 miljonit dollarit. Endale lasi Buffett määrata töötasuks 100 000 dollarit, nagu juba veerand sajandit on tavaks.

Buffettit häirib kasvav sissetulekute ebavõrdsus ning ta soovib kõrgemaid makse rikastele. JPMorgan Chase'i juhatuse esimees ütles veebruaris, et ta on valmis kihla vedama, et 20-30 inimest Berkshire'is teenivad rohkem kui tema pangas tippteenijad.

Buffett jagab preemiaid, et tema juhid mõtleksid vähem nagu töötajad ja rohkem omanike moodi. Mullu ütles ta aktsionäridele, et pakkus David Sokolile 50 miljoni dollarilist preemiat, kui ta täidab teatud tootluseesmärgid. Sokol lahkus ettevõtetst aprillis.

„Me oleme Berkshire'is maksnud väga suuri preemiaid, kuid me oleme neid alati maksnud vastavalt edukusele,“ ütles 81aastane Buffett 2010. aasta jaanuaris. „Mulle meeldivad talendid, kes teevad meile suurepäraseid tegusid, ja ma maksan neile vääriliselt.“

Dimon, kes viis 2010. aastal koju 20,8 miljonit dollarit, on kaitsnud pankurite sissetulekuid, mida kritiseerivad nii poliitikud kui ka ajakirjandus. JPMorgan maksis 25 999 investeerimispanganduse üksuse töötajale mullu keskmiselt 341 552 dollarit ehk 34 protsenti üksuse tuludest.

„Warren Buffett teeb suurepärast tööd,“ ütles 56aastane Dimon investorite küsimustele vastates. „Ma olen valmis teiega kihla vedama, et ta maksab oma 20-30 tipptöötajale rohkem kui meie. Ka meie vajame tipptalente. Me ei saa seda äri ajada teisejärguliste talentidega.“

 

 

 

 

 

Hetkel kuum