Sirje Rank • 18. märts 2012 kell 13:16

Lagarde: majandus toibub, riskid püsivad

Maailma majandus on IMFi juhi sõnul kuristiku servalt sammu tagasi astunud ning nii euroala kui USA majanduses on stabiliseerumise märke, kuid arenevate riikide kõrge võlakoorem, arenevate riikide majanduskasvu aeglustumine ning nafta kõrge hind kätkevad endast jätkuvalt märkimisväärseid riske.

„Maailma majandus võib olla toibumas, kuid manööverdamisruumi on väga vähe ning poliitilisi eksimusi ei või üldse lubada,“ ütles pühapäeval Pekingis peetud kõnes IMFi juht Christine Lagarde, vahendas agentuur Reuters.

Lagarde ütles, et stabiliseerumise märgid majanduses viitavad sellele, et globaalse finantskriisi järel rakendatud meetmed on hakanud vilja kandma.

„Tänu nendele kollektiivsetele jõupingutustele on maailma majandus kursitiku servalt sammu tagasi astunud ning meil on põhjust optimistlikumad olla. Samas ei tohi see optimism meid äiutada ekslikult uskuma, et oht on möödas. Majanduses ja finantssektoris on veel terve rida nõrku kohti, millega tuleb tegelda,“ ütles Lagarde.

Teises samal päeval peetud kõnes ütles Lagarde, et tulevikus võib ja Hiina jüaanist saada reservvaluuta. Selleks on vaja n.ö teekaarti tugevamale ja paindlikumale valuutakursis süsteemile üleminekuks.

Hetkel kuum