• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estonian Air pole vaid eestlaste lennutamiseks

  Me pole enam lennufirma vaid eestlaste jaoks, ütles Estonian Airi juht Tero Taskila uut sihtkohta – Viini – tutvustades. Eesti lennukompanii loodab transiitreisijate peale.

  Viin on selle rõhuasetuse muutuse jaoks hea näide – tähtsamgi kui reisimine kahe linna vahel, saab olema võimalus lennata Viinist edasi Kesk- ja Ida-Euroopasse ning Austriast läbi Tallinna omakorda edasi Skandinaaviasse ja Venemaale.
  Sihtkohad nagu Sarajevo, Ateena, Sofia, Bukarest, Ljubljana, mis seni on Eestist reisijatele olnud suhteliselt raskesti kättesaadavad, ei ole seda varsti enam mitte.
  "Pileti hind 59,90 ei ole enam vabandus, et mitte sõita," ütles Taskila Tallinn-Viini ühe otsa alghinda kommenteerides.
  Esialgu toimuvad lennud kord päevas, püüdes silmas pidada nii ärireisijate kui puhkajate huve. Niipea kui võimalik, sooviks Estonian Air alustada lende kaks korda päevas, ütles Estonian Airi müügidirektor Enn Lamp.
  Küsimusele, miks omal ajal Estonian Air otselennud Viini lõpetas ning mis nüüd liini taastades teistmoodi on, vastas Lamp, et seekord on rõhuasetus pigem sõlmlennujaama funktsioonil ja edasilendude võimaldamisel.
  "Kogu loogika on teistsugune. Loodame transiitliikluse peale," ütles Lamp. "Inimesed, kes tulevad transiidiga, kellel on ärisuhted Skandinaavias, Venemaal või Austrias, suudavad vähendada hooajalisust. Ainult kahe linna vahel liiklust aastaringselt ei ole."
  Taoline rõhuasetus ei puuduta vaid Viini liini – Tero Taskila sõnul prognoositakse, et Tallinna lennujaama läbiv transiitreisijate arv kasvab tänavu 200 000-le. Läinud aastal oli see number umbes 10 000.
  Tallinna Lennujaam nimetab seda muudatust suurimaks Eesti lennunduses, ütles Taskila. Ning see käivitub nädala pärast, kui algab suvine hooaeg.
  Omal ajal väga kiiresti uusi sihtkohti lisanud airBalticuga võrreldes erineb Estonian Airi strateegia sellega, et eesmärk pole võimalikult kirju lennukaart, vaid nii äri- kui puhkusereisijatele sobilik toode, ütles Lamp.
  Estonian Airi otselennud Viini algavad 25. märtsil.
  Estonian Air plaanib tänavu lennutada 850 000 reisijat. Kahjumist loodab firma välja saada 2014. aastal. Tuleval aastal on eesmärk tulude ja kuludega nulli jõuda, ütles Lamp.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.