Romet Kreek • 30. märts 2012 kell 10:29

Commerzbank loob halbade laenude panga

Päästetud Saksamaa pank Commerzbank plaanib luua Eurohypo üksuse baasil halbade laenude panka, kuhu kanda pärast kava arutamist Euroopa Komisjoniga kehvad varad, vahendas Bloomberg.

Commerzbank plaanib kanda suurema osa avalikule sektorile antud finantseeringutest, ärikinnisvara üksuse laenud ja valitsuste võlakirjad uude mittepõhivarade üksusesse, ütlesid ananüümeks jääda soovinud inimesed.

Pangasisene halbade laenude pank kujundataks Commerzbanki üksuseks, kus on kuni 150 miljardi euro eest varasid. Osa panga kinnisvaraärist jääks samas panga põhioperatsioonidesse.

Commerzbank päästeti 2008. aastal.

Euroopa pangandusregulaatori tehtud stressitest näitas, et Commerzbanki tegelik kapital ja nõutav kapital erines kuue saksa panga võrdluses kõige rohkem. Eile teatas pank, et suudab aasta keskpaigaks kapitali tõsta umbes 2,9 miljardit eurot.

2014. aasta lõpuks vähendab Commerzbank oma bilansimahu 600 miljardile eurole ega võta kahel aastal midagi üle. Uus kokkulepe Euroopa Komisjoniga tähendab seda, et Commerzbank ei pea enam müüma Eurohypot, nagu lepiti kokku 2008. Euroopa Komisjon nõustus vaadet muutma, kuna kardetakse, et Eurohypo ei suuda iseseisvalt raha hankida.

Eelmise aasta lõpuks vähendas Commerzbank bilansimahtu 662 miljardi euroni võrreldes 2008. aasta  lõpu 1,05 triljoni euroga.

Hetkel kuum