4. aprill 2012 kell 11:10

Põhjamaade ametiühingud investeerivad Eestisse

Põhjamaade transpordiametiühingud koos mitme organisatsiooniga investeerivad Eestisse üle 120 000 euro.

Investeeringu eesmärk on juurutada siin uusi töömeetodeid ja tuua transpordisektori ametiühingutesse juurde vähemalt 1000 uut liiget. Leping transpordi ametiühingu, raudteelaste ametiühingu ja Põhjamaade transpordiametiühingute föderatsiooni vahel kehtib kolm aastat ning selle ajaga peaks siin juurutatama uusimaid töömeetmeid liikmete juurdetoomiseks, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kui Eestis kokku kuulub ametiühingutesse 8 protsenti töötajaist, siis transpordisektori ametiühingud on vähemalt liikmete osakaalu poolest kõige edukamad - siin kuulub ametiühinguisse ligi veerand töötajaist. Transpordi AÜ juht Peep Peterson loodab, et liikmelisus tõuseb 15-20 protsenti, millega saavutatakse skandinaavialik või vähemalt Briti tase.

Autor: 1185-aripaev

Hetkel kuum